Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, May 8, 2012

Homemade chicken chop again

Dinner malam tadi.. bertungkus lumus kat dapur sensorang. Hubby balik lewat, anak2 lak memasing nak mama.. lari dari dapur ke bilik.. penat gile...

Hasilnya... tadaaa... Chicken chop, coleslaw, mashed potato & french fries. Semua homemade.. Hnssshh hinshhh.. bangga sat tengok plate. Owh, french fries Ekonsave's made haahaha..

De presentation ^_^

The yummy coslow
 Ok, sangat dicadangkan untuk korang cube resepi coslow ni... Lebih kurang rasa coeslaw kfc.. errr ke lebih sedap erk haahahah.. Aku cilok resepi kat sini 'CARA MEMBUAT COLESLAW YANG SEDAP'. Insyaallah tak nyesal kot haahahah... Tapi semalam bahan-bahan dia aku main agak2 je.. malas nak sukat bagai.
The crispy chicken chop
Ceritanya sabtu lepas beli belah kat Ekonsave, sekali hubby amik ayam punye big size, aku tengok peha dia punye gebuz, terus teringin nak buat chicken chop lagi. Ari tu aku buat ala-ala grill, so cam juicy-juicy gitu. Yang ni aku goreng minyak dalam kekdahnya.. so rangup ler... Kuah cam tak berapa nak umph!! Sedap lagi kuah rekaan aku dulu ahahahah..

Ok. mashed potato adalah fail. Tak lalu tekak aku nak telan.. aku follow resepi tu betul2 dah, tapi ntah tak jadik.. Tapi heran aku tengok hubby telan sampai licin plate tu haahahah..

Petang ni nak buat bihun sup aja.. Hubby dah pesan, jangan masak sedap2, nanti dia teringin nak makan, pastu makan tak leh sikit mesti nak banyak, dah makan banyak sure la badan dia macam kena pam.. Makanya aku kena la masak makanan yang tak memenuhi piawaian selera dia.. Sup2 dia kureng huhuhhu... Ernn lusa nak pose la.. tinggal 5 hari lagi.. adeiii..

6 comments:

mamyharraz said...

mabeles ciken cop tu..home made lagi :)

ok,akk amik resepi coslow tu yeh..nnt boleh try buat.

eima said...

hebat ko ..klu aku nk mkn gin ke kedai je la .. hehehe

♥cikmOt♥ said...

kalu akak berlari2 cam ko gimana kekdahnya ek...sure tersadung kaki...

ibuuuuuuuuuuuuuu...adeh pening...hahaha

MRS. K said...

dah kira hebaitttt la ni boleh buat cikencop

bunga_rose said...

mamyhararz;
effect gambar tu hahaah...

cuba la buat kak, sedap makan time sejuk2 hihih

eima;
kedai lagi sedap weh.. ni melepasi piawaian tekak laki den jadik la haahahah

bunga_rose said...

cik mot;
haahah.. apsal leh tersadung kaki lak kak? cik iris tarik ke kakak dgn abang dia yang tahan kaki tu haahaha..

mrs.k;
hebat laa kat pandangan mata & tekak suami, tu aku dah rase vangge dah.. orang lain rase tak tau la sedap tak haahahah..