Jom klik

kENgkaWAn

Monday, May 14, 2012

Saya mengantuk sebab...

Dari sampai kat ofis pagi tadi, sampai sekarang, kerja aku menguap je. Nasib la keje kat sini tak perlu jumpa pelanggan ke, orang perseorangan ke, tetamu bos ke, kalau tak memang menerima kutukan la aku hahahaah...

Mengantuk sangat. Semalam baru balik dari Perak, kat Perak memang tak buat keje ape pun. Tapi, sampai je rumah terus bekerja. Kemas rumah, basuh baju, kemaskan dapur, jemur baju, sapu sampah, kemas bilik, iron baju, packing baju hubby untuk out station. Tu belum bab suapkan anak makan, bagi susu, layan kerenah anak.

Hubby demam selsema dan juge batuk start Jumaat lepas. Tu sebab aku kena buat semua sorang-sorang tu. Pulak tu, Kimi tengahari semalam tiba-tiba suhu dia naik, demam pulak. So kena monitor dia pulak. Bagi ubat, layan ape juga permintaan dia, asalkan dia nak makan, dia nak telan ubat. Dengan si adik Haiqal merengek, ajak tido dia tak nak, nak main. Itu pun hubby tolong tengokkan sementara aku bertungkus lumus kemaskan rumah. Yela bila rumah bersepah,orang yang sakit makin sakit kot hahaah...

So, itu adalah sebab-sebab kenapa saya mengantuk pada hari ini dan sipi-sipi je nak ponteng kerja tadi. Kalau kat ofis lama selamba je aku EL, tapi keje sini tak boleh suke hati nak EL, kang tak pasal kena warning letter.. tapi aku takut tak sempat warning letter je, terus sampai transfer letter je gamaknye haahahah...

Sekian entry frust sebab mulai hari ni hubby akan kerap keluar out station, tinggalkan bini dia. Maklumlah, sejak dapat cemerlang ni, makin bertambah beban tugas dia.. Sobb..sobb.. Anak-anak, sila jangan buat perangai dan tolong jaga kesihatan masing-masing ok, kesianla pada mama klu korang sakit..

Pstt!!! Sebbaik Hakimi dan kebah... dari malam tadi sampai pagi tadi aku cek suhu dia lingkungan 36 je, syukur.. kalau tak, mengagau la aku sensorang nak jaga dua budak ni..

3 comments:

eima said...

tu la klu anak2 tak sihat mak die pun leh tak sihat gak ...

smlm pun kerja aku menjemur kain bj pastu penuh dah raga tak berlipat

MRS. K said...

huhu.. aku slalu kena tinggal.. sabar je la.. laki pi cari duit lebih.. huhuuh

bunga_rose said...

eima;
rumah aku pun ada sebakul tak berlipat tu... tambah yg baru jemur mlm td tu, jadi 2 bakul plak kot.. aduyaiii

mrs.k;
nampaknye kena jadip penyabar cam ko gak la k hihihi