Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, June 28, 2012

Budak yang....

 
Budak yang minggu depan dah masuk 9 bulan.. tapi malas merangkak.. Setakat 2,3 tapak, pastu jatuhkan badan pastu menyusur...

Budak yang pantang orang amik apa2 yang dia tengah pegang kat tangan, kalau amik akan melalak hayunkan kepala kadang2 sampai kena lantai, lantas benjol..

Budak yang kalau nak apa-apa akan sebut mama..mamamam...mama... semalam sebut bah pulak.. papa la sayang oiiii...

Budak yang berageh nak berdiri, dah berdiri belagak lompat2kan badan.. kengkadang jatuh ke belakang.. wajib standby bantal kt belakang kalau dia berdiri pegang sofa or katil..

Budak yang pantang nampak mama, akan nanges nak pergi kat mama...
 
Budak yang dah pandai kalau takmo susu, tenung lama-lama pastu tarik puting mama sampai mama jerit, lepas tu gelakkan mama.. haiihhhh bertuahh!!

Budak yang tetiap pagi musti buang air time mama dah loklaq nak pi keje.. sebab tu mama sokmo ngam2 kol 8 baru sampai ofis..

Budak yang cengeng sekarang, tak boleh tinggal sorang, nak ada orang teman, klu tak 'mamama... cari mama or pengasuh sampai ke dapur

Budak yang dah pandai panjat tangga rumah pengasuh... kat rumah takde tangga aku tak tau..

Budak yang dah pandai turun katil sendiri.. Tapi agak scary cara dia turun tu kadang-kadang..
Budak yang selalu kacau abang tido or main game..

Budak yang selalu buatkan muka mama berparut sebab dia cakar, lepuk2 muka mama...

Budak yang pantang tengok mama baring, mesti nak panjat atas badan mama..

Budak yang selalu mama, papa & abang kimi rindu...

Budak yang bernama Muhammad Arief Haiqal... Sayang mama oiiii lagi 4 hari nak masuk 9 bulan, kenapa takmo merangkak lagi ni.. malu aaaa dengan aweks2.. like Alisha, Iris & kat rumah tu.. sumernya muda 1 bulan dari Eqal tau.. Sila jangan malas okeh sayang..

8 comments:

♥cikmOt♥ said...

takpe, baru macho...apalah mama ni...kang saya berlari dulu kang...hehehe

Anonymous said...

adik xnk merangkak la mama, adik nk jln jer terus.... hahahhaaa....

Kesuma Angsana said...

suka masa zaman anak2 dulu umur2 mcm ni sangat2 cute!... rindu masa2 itulah

eima said...

alisha mmg dah boleh merangkak tp tak reti turun katil lagi..menang kat eqal la....

eqal anak mama alisha anak abah...
dgn aku jgn harap die nk ...mencik

Riny said...

lepas ni mesti dy terus berjalan..heheheh...tggu la mama..:)

mamyharraz said...

org ckp kalau lambat berjln nnt ckp cepat..gitulah sebaliknya ;)

ank akk dulu nak masuk setahun 3 bulan baru berani berjln hehe

bunga_rose said...

cikmot:
macho kan.. kasik ladies first kekdahnye yer? hahaah

anony:
jalan terus? sujud syukur terus mama klu camtu haahah...

kesuma angsana:
rindu? sila menambah hahaahaha... mmg pun time camni la best gomol, dah beso depa tak layan dahh

bunga_rose said...

eima:
pempuan mmg rapat dgn bapak weh, laki dgn mak..

aku ni pengsan, dua2 kadang berebut aku.. pening aku..

riny:
hahahah.. ok mama mmg tgu dia jalan, tak larat dah nak dukung, dah semangat bona dah

mamy harraz:
ye la kot kan kak..

kimi dulu 1tahun 1 bulan jalannye.. hiihi.. tapi yang ni beza banyak dgn abang dia