Jom klik

kENgkaWAn

Friday, June 8, 2012

Eksiden lagi sekali kat depan rumah je punn

Hai korang, selamat pagi. Dah sarap? Aku bantai bihun+telo mata+ air kopi tarik. Sorgaaa dunia. Niat nak makan oat je, sekali lupe, mug dah bawak balik rumah kehkeh..

Ok, hari ni aku adalah serba tak kena. Jalan nak gi keje pun kaki seret-seret. Fikiran kosong. Mulanya dengan pagi tadi...

Aku nak undur kereta, mata tak pandang dah belakang ada blok ke ape kete ni, sebab selama ni ok je kan. Sekali, terase langgar sesuatu. Arggghhh!!!!! Keluar kete tengok, pagar rumah kemik skit. Tengok bumper belakang ada sedikit kesan tekanan. Sekali cek atas sikit, tengok lampu belakang belah kiri retak dan ada pecah sikit.

Matiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii laaaaaaaaaaaaaaaaa akuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Baru je ari tu aku buat ONAR pada pintu pemandu, sekarang lampu belakang pulak. Aduiiiiii... Memang nak mintak cercaan dari sang suami la ni.

Abang aku cakap, ape la nga ni.. baru je ari tu jadi, apsal tak ambik iktibar.. lain kali nak undur tengok la belakang betul-betul.. Owh lupe nak cakap, abang aku ada kat rumah, malam tadi dalam pukul 2 dia sampai. Tumpang bermalam sebab dia dari Kelantan, nak hantar barang ke KL, then baru balik Kuantan balik.

Ok, aku perasan, menda ni jadi bila ada orang lain dengan aku. Cam kes sebelum ni, ada adik ipar aku, time ni pulak ada abang aku. So aku cam cuai, diorang takde salah ape pun, aku jela yang cuai. Bak kata hubby, kenapa asik cuai dekat tempat yang tak sepatutnya boleh jadi eksiden camtu.. Kat rumah je pun, kat jalan hebat bonar.. (Konon laaa ahaahah.. padahal penah je kena langgar belakang.. student langgar masa tu, katanya ngantuk sangat, nak tekan brek, tertekan minyak. Sebbaik aku & baby dalam perut, masa tu mengandungkan Kimi, dah 7 ke 8 bulan dah masa tu).

**** tiba-tiba aku blank nak taip ape, sebab stiop jap, ada keje kena buat kejap tadi.

Ok just nak tanya je la, ada sapa-sape tak yang jual aksesori kereta
- jenis Wira Special Edition
- lampu kereta belakang belah kiri
- nak murah2 hahaahah...

Kalau ada sesapa yang ada kenalan jual barang tu plez bagitau, sebab dah janji dengan hubby, kali ni aku yang bayar, sebab salah aku.. errr padahal ari tu salah aku gak, tapi hubby yg bayar hahaahah...

Ok, kembali ke mood sedih.. Pleasee korang.. erk.. erk.. Yang aku tau satu set RM300++.. mana nak mampu mak.. duit nan adoo.. huwaaaa

5 comments:

Imaan09 said...

ya ALLAH..pulaakk..ati2 sis..

eima said...

cari dlm mudah.my yang ...
sian ko kan ..aku br je goreskan laki aku nye sport rim even tu keta aku tp die yg beli ...huhuhu

bunga_rose said...

Imaan;
ermnn tu la.. cuai bebenor sekarang..

bunga_rose said...

eima:
aku cari dah, takde.. ni la jadinye bila otak kita tingtong kan... aku mgm tak mo gi keje pagi tadi.. tak larat.. tp pk dah 3 hari tak masuk ofis je..

syiela said...

nasib jadi kat rumah je.. kalo kat luar lg harukan...

apapun take care ye lepas ni