Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, June 13, 2012

Playground baru Eqal

Budak bertuah ni dah umur 8 bulan 11 hari dah pun.. tapi masih tak mau merangkak.. Tapi... bab menyusur serah je kat dia.. Tak boleh alpa, ilang dah dia dari pandangan mata.. Bila cek je dia ada kat bawah ni...

Panggil suh kuar, dia pandang je..
 
Gi dapur jap basuh pinggan, tengok2 dah sampai hujung

Punye jauh teroka
Dah tak boleh maju ke depan manggil mamamama.. ihiihi

Adik.. adik... playground baru ye
Camni la sokmo... Memang cukup suka teroka bawah meja, so kena la selalu bersapu, bermop rumah.. dah la abang kimi suka makan sepah-sepah.. aduiii..

Owh, 1 lagi tempat dia gemor tuju tandas.. pantang nampak pintu terbuka, laju je nak pegi main air.. Kalau pintu tutup, dia ketuk-ketuk suruh buka pintu tu hahaahah....




10 comments:

♥cikmOt♥ said...

mama sila up kan kerajinan...hehehe

eima said...

hahaha seb baik alisha tak reti lagi pi dapur ...wlupun die slalu cr aku kat dapur even aku kat bilik ,.pelik betui ingat mama ni rajin sgt memasak ke ... hahaha

eqal dah pandai panggey mama ek ...waaaaahhhhhhhhh

bunga_rose said...

haahah.. kadang2 kelaut gak rajinan itu...

bunga_rose said...

eima,
tu tandanya alisha teringat bubur yang selalu mama dia buat kat dapur tu ihihihih...

haah, eqal klu dia nak aku amik dia memang dok panggil mamamamma... tak tau la dia panggil mama ke memang dia mamamama je hihihi tapi sweet laa

deelira@deeliraz said...

hahahha.... xde tmpt lain dah ke eqal?

LiYa HaNiF :: said...

tunggulah kalau dah leh berjalan jenuh nak mengejornya lak..

Salam kenai ye.. i follow.. ^_~

bunga_rose said...

deelira;
tau takpe... klu kami makan kat meja tu, sure dia pi bawah meja tu.. ahahahah

liya;
tu laa da jalan memang jenu ha..

tq follow, will follow u back

Bazilah (^0^) said...

salam kenal. pandai pilih playground, x yah mama susah2 nk bwk g playground jauh2 heheh

Myra Jay said...

Habis 1 rumah dicucinya, kalau merangkak tak best tak cuci bersih...heheee ;)

Mmg kena tengok selalu la ni, pantang lepa kang hilang pulak ;)

bunga_rose said...

Bazilah:
hahaha.. tu la, dia tau mama dia malas nk bawak pegi main kat playground, tu dia buat meja tu jd playground baru tu hahhaa

myra:
haahaha.. tu la, tak payah mop dah lantai, eqal dah mop pakai baju dia