Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, July 25, 2012

Batman The Dark Knight Rises ~ terbaikk

Semalam, lepas check up Eqal, hubby ajak tengok Batman. Aku cakap, alaa macam malas je.. sebab aku tak layan sangat cirita-cerita camtu, tapi sebab hubby cakap, tak nak pegi udah, dok rumah, dia pegi sorang.. Haiihhh mana dapat... terus jela setuju, lagipun bukan kena kuar duit pun kan.

So cerita Batman The Dark Knight Rises ni boleh aku simpulkan sebagai WOWWWW!!! Memang best giler.. Tak rugi beli tiket mahal-mahal cuma tak berapa bagus tengok masa bulan puasa haahahaha patut buat amal ibadat kann haahahah...

Tapi betul, cerita Batman The Dark Knight Rises ni lagi best dari Spiderman sebab korang memang takkan terfikir siapa sebenarnya dalang kejahatan. Cara diorang berlawan, teknik2 diorang buat bagi nampakkan kota tu memang nak jahaman, nak meletup memang real.

Moto Batman paling kelakar bagi aku, tayar dia siap boleh golek2 lagi haahahah... Comel sungguh. Heroin pun lawo.. hero dia.. errrr biasa2 je kihkihkih... Haaa tapi si Robin hensem aahahaha...

Weiii kalau rase nak tengok wayang, siang hari je ye, malam pegi terawih memang aku cadangkan la tengok cerita ni, takkan rugi duit korang labur tu.. Bukan tak nak sokong filem tempatan, tapi lebih puashati kalau tengok filem aksi dari luar.

Sipnosis dia? Meh aku letak.. aku jumpa kat SINI

*****

Warner Bros. Pictures’ and Legendary Pictures’ “The Dark Knight Rises” is the epic conclusion to filmmaker Christopher Nolan’s Batman trilogy.
It has been eight years since Batman vanished into the night, turning, in that instant, from hero to fugitive. Assuming the blame for the death of D.A. Harvey Dent, the Dark Knight sacrificed everything for what he and Commissioner Gordon both hoped was the greater good. For a time the lie worked, as criminal activity in Gotham City was crushed under the weight of the anti-crime Dent Act.
But everything will change with the arrival of a cunning cat burglar with a mysterious agenda. Far more dangerous, however, is the emergence of Bane, a masked terrorist whose ruthless plans for Gotham drive Bruce out of his self-imposed exile. But even if he dons the cape and cowl again, Batman may be no match for Bane.
Leading an all-star international cast, Oscar(R) winner Christian Bale (“The Fighter”) again plays the dual role of Bruce Wayne/Batman. The film also stars Anne Hathaway, as Selina Kyle; Tom Hardy, as Bane; Oscar(R) winner Marion Cotillard (“La Vie en Rose”), as Miranda Tate; and Joseph Gordon-Levitt, as John Blake. Returning to the main cast, Oscar(R) winner Michael Caine (“The Cider House Rules”) plays Alfred; Gary Oldman is Commissioner Gordon; and Oscar(R) winner Morgan Freeman (“Million Dollar Baby”) reprises the role of Lucius Fox. The screenplay is written by Christopher Nolan and Jonathan Nolan, story by Christopher Nolan & David S. Goyer. The film is produced by Emma Thomas, Christopher Nolan and Charles Roven, who previously teamed on “Batman Begins” and the record-breaking blockbuster “The Dark Knight.” The executive producers are Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Kevin De La Noy and Thomas Tull, with Jordan Goldberg serving as co-producer. The film is based upon characters appearing in comic books published by DC Comics. Batman was created by Bob Kane.

******

Selamat berbuka semuaaa....

7 comments:

Nana said...

xsaba nak tgk neh
ada menang tiket cite ni
lom bole tgk lg
tgu amrul blk mgu 2mgu lg

Bazilah (^0^) said...

besttttt kan! mmg x rugi g tgk kt wayang.

Tukang Karut said...

ok... ni yang rasa nak tengok ni...

bunga_rose said...

Tgk la nana, mmg best... Lg best sbb nana dpt tiket free yey

bunga_rose said...

Bazilah;
Dah tgk ke? Best kan.. Xsia2 ikot pilihn hb nk tgk batman ^_^

bunga_rose said...

Tukang karut;
Wei ko xtgk lg ke? Pegi laa best!!!

eima said...

tgu keluar kat tv je la boleh ..hihi