Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, July 4, 2012

Belated birthday celebration

Actually, dak Kimi dah masuk 3 tahun pada 10 Jun lepas.. Tapi tak sempat2 pun nak celebrate. Kebetulan sepupu dia punye hari lahir pun bulan Jun, so bincang dengan biras untuk sambut sesama kami aje.

Lepas pergi Zoo Taiping, owh, nanti baru upload gambar Zoo, tunggu incik hubby upload kat fb.. bila ntah.. Ni dari kamera hp sendiri aje..

Baskin robbin's cake..
 Cinonet je kek tu rege RM55, lepas gomen tax jadik RM58.20. Sebbaik rase sedap dan memang dah lama teringin nak rase camnee kek aiskrim BR ni hahaaha..

Kimi seronok orang nyanyi kat dia..
Tiup jangan tak tiup..
Susah nak potong sebab keras aiskrim hahah...

Nak nyebok sama.. Eqal pandang mama pelik nape sayang?? Hihi...

 Aku share dengan biras aku untuk belanja keluarga MIL kitorang ni. Celebrate kat JJ SS18 Ipoh, Perak nun..

 
Alorr tutup pulak ayam tu..
Haaa.. ni aku amik set ni.. jimat, cukup untuk semua, siap lebih 2 ketul ayam. Makan untuk 7 dewasa 2 kanak-kanak 1 baby haahaha...

Gambar masa makan takde.. kalau ada pun dalam kamera hubby..

Birthday boy & girl dapat baju sepasang sorang, yang diorang pakai tu dari mak uda & opah diaorang. Hamper dari opah dan kereta ape ek namanya tu dari maklong dia. Untuk birthday girl, aku bagi baju je. Gambar semua hadiah lupe nak amik, hahahaa.. tak larat, dah penat jalan2 kat Zoo..

Tapi seronok la sebab dapat celebrate birthday anak dengan keluarga kan.. Hadiah dari mama dengan papa Qimie.. errr.. errr... entah.. Aku bagi baju jela pun.. mainan memang selalu pun beli kat dia.. Tengok la ingat nak cari jugak, tunggu mama dapat duit kutu k sayang...

14 comments:

mamyharraz said...

kek secomel tu rm55..mahalnya..tp nasib sedap :)

akk pun kalau birthday ank mmg tak bg apa2 habis2 baju jelah beli senang.

MRS. K said...

mama kaya. dapat duit backdated

Mama Gee said...

sedap ke rs eskrem kek ni ek...tak pernah lg makan seumur hidup hehee

aTy _faRed~ said...

halamak..sedap nyer kek....kek eskrim BR meamng sedap kan..tapi mahal..dah ar kecik jer...huhu

izla said...

happy belated birthday to Kimi.
sedapnya icecream cake BR..
tak pernah pon makan.
nak sikit...

pena rozie said...

Bestnyer kek...

Kesuma Angsana said...

hepy belated birthday juga ye boy!. luv mu muah3 from untie KA

Tukang Karut said...

makan kek mahal tak ajak!

eima said...

aku nk buat pun mayb utk skool die je ... kat rumah beli kek kecik sudah ....

besar sudah qimie ..umur 2tahun dah ade adek....

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..mai sttion 18 xhabaq pon..hihi..beshnya kek...

♥ ROS ♥ said...

wah sonok celebrate besday..comel kek..mesti mahal :P

bunga_rose said...

mamyharraz:
kak, ni pun sebab share dgn biras, klu sorang2 takde nyeee nak beli haahahah... beli kek biasa udohh

haah kan, at least baju mmg brguna, klu mainan diorang cepat je rosakkan hiih..

Mrs.K:
kaya?? aminnn... hahahahah.. sbb backdated berani belanje depa ni kay haahahah

Mama Gee:
boleh laa tahan.. makan sambil layan anak, tak terase sangat lazat kek tu hahaah

aty_farid:
tu la pasal, nengok rege kecut perut mak ni ha haahah..

bunga_rose said...

izla:
cube la beli aiskrim BR pastu beli kek, makan sama-sama.. cam tu je rase dia ihihihih

pena rozie:
boleh tahan laa rase dia, tak menikmati sangat sbb dok layan anak-anak...

Kesuma Angsana:
tq untie KA, muah for untie juge dari kimi hihihi

bunga_rose said...

Tukang Karut:
olorrr ko tu, aku nak belanja masa datang bawak coklat juai mahai..

eima:
aku klu sambut ber4 je, aku beli 2 slice kek je kat secret resepi tu.. baloi sikit.. ihihhihi

haah, dah beso dah.. dah boleh terima kehadiran adik dah dalam hidup dia ahhaahah

nuyui:
alooo kebetulan biras ajak sambut situ sebab kat taiping tak jumpa KFC dengan kedai kek.. hahaah sadis sungguh...

ok2, len kali akak bgtau yui k

ros:
comel kan.. rege dia RM58.20 lepas gomen tax huhuhhu