Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, July 3, 2012

Bendera berkibar di angakasa..

Pagi tadi, gigih bangun pukul 4.45 pagi. Masak nasi, kuarkan ikan dari esbok, siang, pastu goreng. Potong bawang, potong sawi, lobak, buat sawi goreng.

Dah siap, buka tv, makan sahur sorang-sorang. Bancuh air milo, tak dan nak abis dengar Eqal dah nangis dalam bilik. Cepat-cepat minum air masak, masuk bilik, susukan & tidokan dia dan dengan aku2 sekali tetido..

6.40 pagi terjaga, tengok hubby tengah solat subuh. Bangun, tanakkan bubur untuk Eqal, solat. Basuh berak Eqal, then masuk bilik air, nak mandi. Sekaliiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Pasrah... Tinggal lagi 2 minggu kot tinggal untuk ganti puasa. Tiap kali nak ganti tu la bendera merah mesti berkibar megah. Apsal erk??? Padahal baru je 2 minggu lepas aku period dengan banyaknye.. hari ni dia mai lagi.. tapi cam sisa-sisa gitu.. Ermnn....

Harap-harap ari ni dengan esok je, Khamis boleh aku start puasa balik, tak suka laaa last minute camni... Dah la tak ingat lagi 3 ke 4 hari.. Terpaksa la buat 4, janji selamat kan.. Buat 3 kang tentiba 4hari, tak cukup pulak..

Terus malas masak balik ni hahahah...

9 comments:

♥cikmOt♥ said...

harap2 akak dapat puasa penuh tahun ni...hehehe

bunga_rose said...

haah, akak tak period lagi kan??? eee nyesalnyeee cucuk masa 1 bulan dulu.. klu tak mesti tak gemuk dan period tak mai gak lagi.. aduuuuu

Riny said...

penat siang ikan pepagi bute ye kak..hehehehe

♥ ROS ♥ said...

Dugaan namanya tu.. Ihihihi... Salu mcm tu, klu nk posa dia dtg... :) dtg awal oklah, jgn tgh2 bulan, byk nak bganti nnt :p

eima said...

kesian ko ....hihi
ok la u klu tak period jahitan ko dah sembuh belum kang tetiba ade sorg lagi ..elok la kan period kan ..hikhik


dengki dgn CM ....

Myra Jay said...

Heheee, cubaan tu ;)

azievee said...

Tahun lepas kita kena bayar fidyah sbb x sempat nak ganti 5 hari....tahun nie lega dah selamat ganti semuanyer.Total 13 hari...alhamdulilah

bunga_rose said...

riny;
hahahah tu la pasal, pastu perut muncit sbb tido balik hahaah

ros:
masalahnye kedatangan bulan tu dah tak menentu sekarang, takut time bulan puasa dia buat main kuar sikit2, parah tu uhuhu

eima:
jahitan luar elok, dalam tu yg aku tak tau.. weh, aku takmo lagi.. bio la gap jauh sikit..

myra:
cobaaan... hai mambang tanah mambang api mambang angin eheheheh

azievee:
takat ni takde lagi tak penah sempat nak ganti, tp tula.. tahun ni susahnyeee nak abiskan, asik bulan mengambang aje

aTy _faRed~ said...

arrgghhh..ade 2 hari lagi nak kene ganti pose...dah nak masuk romdan ni..biler bace orang lain gigih megganti stress tetibe..huhu..;p