Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, July 26, 2012

Gaduh manja di bulan puasa

Malam tadi gaduh dengan hubby. Bulan-bulan pose pun nak gaduh laki bini kan.. Hahahah...

Puncanya dia nak berbuka puasa dengan kawan-kawan masa belajar dulu hari ni, tapi tak boleh bawak aku sebab berbuka kat KL, harus jem klu nak patah balik Shah Alam amik aku. Jumaat pulak berbuka kat KL Tower, member dia belanja, belanje dia je, takde untuk anak bini. Gila tak sakit hati bila nak kena tinggal, berbuka sorang-sorang dua hari berturut2.. Terus la aku lancar mogok.

Dia balik dari terawikh, aku buat muka ketat, muka boikot haahahah.. Tapi, bila muhasabah diri, cam.. ermnnn ape la, bukan selalu pun dia keluar dengan kawan-kawan, pasal KL Tower tu pun, bila lagi nak merasa kan.. So...

Aku mintak maaf guna WhatsApp je.. Hahaahah... ko mampu mintak maaf dengan suami pakai mesej-mesej je, tak berdepan? Aku mampu.. Haahahahah.. dasar sungguh..

Lepas 2,3 kali mesej pun tak sejuk lagi hati dia, cuak aku, kang klu aku tido, pastu dah takde nafas malam tu gak, kan ke mati dalam murka suami, haaa tau takut kan ko perempuan hahaahh.... Tapi bila hubby balas, "ai mana ada orang minta maaf pakai mesej je, macam jauh sangat nak kuar dari bilik tu" aku dah tergelak sebab aku tau hati dia dah sejuk terus aku tido dengan lena. Entah bila hubby dengan dak kimi masuk tido pun aku tak sedar, kata lena kan haahahh...

Memang hubby marah laa, dia cakap aku jawab sepatah2, pandang muka dia pun tak.. memerap je dalam bilik, kata protes kannn haahahah...

Alaaa gaduh2 manja.. malam tu gaduh, malam tu gak settle.. Eh, tapi pagi tadi sebelum dia kuar keje masa salam aku aku cakap kat hubby... cowiiii, hubby gelak je.. hahaahh...

Korang gaduh dasat tak? Aku tak penah gaduh lebih dari sehari.. biasa 2,3 jam je pastu settle.. gaduh manje katanya, tak gaduh tak feel berumahtangga khenn haahahah...

12 comments:

eima said...

jarang aku gado slalu gado pasal nk pi jalan ngan mkn je ... sbb aku jenis ngikut je die jenis mintak pendapat hahahaha

slalunye aku yg suruh die keluar ngan kawan die tp make sure bgtau aku klu balik lambat sbb aku risau kot2 pepe jd ....

izla said...

maSA mula2 kawin, selalu gak gaduh2 manja ni. nak tengok cara dia pujuk, sampai 2 hari gak lah.
tapi bila dh beranak pinak ni, malas dah nak gaduh lama2. menyesal sendiri..

♥cikmOt♥ said...

gaduh laki bini?? rahsialah...mana leh kasi tau kat orang...
hahahaha

Nieyl said...

hihi~akak nie same ar ngan nieyl..suke minta maaf gune whatsapp..hee~kdg2 SMS aje..hehe biasa la tuh kak...gaduh manje2.. dlm umahtangga mane de tenang selalu..kdg2 perlu jgk gaduh manje2 nie kan...mengeratkan lg hubungan tuh.. :)

SYANI said...

Dalam rumahtangga kalau takde gaduh2 pun tak syok gak.. Biasa la.. isteri kadang2 nak suami prihatin sikit. Tu yang kecik hati tu..

bunga_rose said...

eima:
aku bukan tak kasik.. cuma, aku rase masa kualiti dgn keluarga cam tak banyak dia keje timur, aku keje barat, malam je pun baru jumpa muka.. klu nak kuar dgn kawan pi la time keje tu, aku tak kisah gi mana pun hihihhihi..kejam kan...

izla:
masa mula2 kawin, rajin la dia pujuk, dah ada anak ni, paham2 sendri laaa khennn haahahah

cikmot:
wahhh ni rasia ni cam perang besar je kak hahahaahh

bunga_rose said...

Nieyl:
hahahah... akak jarang guna mesej untuk mintak maaf, biasa berdepan, salam bagai, tu yang bila guna mesej untuk mintak maaf ni rase kelakar sikit.. hihihi..

syani:
hanya isteri yang memahami jiwa isteri kheennnn haahahah

deelira@deeliraz said...

hahahahahahahahahhaha

mamyharraz said...

akk pun jarang gaduh sbb suami oldskol akk pun sama=p sudahnya kalau gaduh pun bab bajet kehkehh tu pun dan dan tu settle..yelah kami ni dah tak muda tu yg tak de adengan2 merajuk ;)

Bazilah (^0^) said...

Suami isteri gaduh2 manja tuh biasa lah kan hehe. Yg penting kena settle cpt2 jgn biar melarat

aTy _faRed~ said...

hahaha..biase tu..aty pon same..kalau kene tinggal sorang2 mudah ar nak sentap..;p

azievee said...

hihihi...senyum x perlu kata apa2...biasa arrr gaduh2 manja