Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, July 17, 2012

Nasi Beriani Gam Johor kat Shah Alam

Wahhh ni dah 2 hari berturut2 lunch ditaja ni..

Semalam KFC, snack plate, Odeli Court ni belanje sempena dapat KWSP dia haahha.. aku paksa dia belanje.

Ari ni saje2 order nasi beriani gam JB punyerr guna duit peti cash court aku yang aku simpan.Err ni peti cash sendiri2, bukan gomen punye tau..kang ada yang salah paham kang hahaahah...

Nasi beriani ayam


Sedap gile okeh, sila la torai.. Ayam gedabak beso, kuah dia sedap sungguh.. manis tapi bukan cam masakan kelantan, tapi manis yang alaaa.. tak tau nak describe, tapi kira menepati selera aku laa..

Tengok kat resit, nama kedai tu Tirai Ratus, betul ke tak nama kedai tu aku tak tau haahah... Tanya tukang beli, errr, tak ingat nama kedai haahaha.. saboo jela.

Tapi katanya kalau sapa2 nak pegi dia ada kat belakang Mc D Seksyen 3, Shah Alam, dekat dengan kedai mamak Khalifah.. Alaaa Mc D yang dekat dengan bulatan Wet World tu, dekat dengan tasik Shah Alam tu... Ha tau?? Tau?? Hihih..

Harga untuk set nasi beriani ayam RM11.50, set beriani kambing RM12.50. Air jus pulak RM4.50 segelas. So worth to try too for those love or enjoy eating ngeh..ngeh...

5 comments:

eima said...

jarang pi s.alam ... klu pegi nanti leh la try

Kesuma Angsana said...

wah nmpak best n harga pun okey. Leh try nih!. Neway selamat berpuasa dari KA, moga2 amal ibadah kita akan diterima ye

Zana Adieyza said...

adoiii, tghr tgk gmbr makanan trs rasa lapar..

dah lama x makan nasi beriani sebab husband x suka sgt so nak makan sorang mcm x best pulak.. hihihi

♥ ROS ♥ said...

waduhhh meleleh tgk ni.. jgn mengidam sudah.. jenuh nk pi johor..hahaha

Papa-NtiQ said...

aik...ada beriani gam kat shah alam?? tak leh lepas peluang nih sebab saya salu gi sana...sister kat bukit jelutong dan anak study kat shah alam...
nasi beriani gam memang femes kat johor terutama di area batu pahat dan muar. Saya baru jer upload pics masa makan beriani gam kat Tangkak...bagi saya yg paling best tapi kurang dikenali.
Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.
Nanti follow yer blog saya TQ TQ TQ