Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, August 2, 2012

Nuzul Al-Quran ~ Yeayyyy cutiii

Eeee.. Isnin minggu depan cuti kan??? Cuti ape? Korang tak tau ke? Cuti Nuzul Quran laa.. Ape? OOoooo korang tak dapat cuti ye? Hhahaahhahah.. sape suh keje kat KL, Putrajaya hiphiphip...

Syoknyeee rasa cuti dari Sabtu sampai Isnin. Actually, kat kepala aku ni ligat fikir nak balik kampung.. Walaupun hubby tak dapat cuti Isnin tu, ingat nak balik je dengan anak-anak.. Tapi bila fikir balik, cam tak sampai hati pulak... Sape nak siapkan sahur untuk hubby nanti.. Berbuka ok la lagi, dia boleh beli kat param je.

Dan paling utama harusla aku takkan dapat kebenaran dari hubby ahahaha.. Bertuah badan laa kalau dia kasik aku balik kampung sensorang. Dari start kawin sampai anak 2 ni ha.. Tak pernah aku balik kampung sorang-sorang. Ada keyakinan nak drive Shah Alam - Kuantan, tapi takde keizinan tak dapek la kan..

Pastu kat otak ni, sebab tak boleh balik kampung, rase macam nak ajak hubby gi Jalan Tar je Isnin ni. Alaa dia kuar la time lunch hour hahaahah... Dapat shopping kejap pun jadik la.. Tapi fikir lak, boleh ke aku nak handle si Haiqal dalam kereta nanti.. Kang dia amuk nak susu, pastu jem lak tu, camne.. Hakimi lak, kang dia lari sana sini, tak terkejar aku sorang kan.. camne? Hilang nak cari baju, hilang anak pulak nanti.. Aiii tak sanguup aku...

Maka, semua hasrat dalam otak aku tu terpaksa la dikuburkan aje.. Hubby ada ajak gi Jalan TAR 1 minggu sebelum raya, tapi nak amik cuti tu laa.. kasik ke bos aku tu????? Dah la baru2 ni amik cuti sampai 5 hari.. Tentiba bos naik hangen kuskus kang menanah telinga nak tadah marah dia haahaha..

Ok... pasrah... Shopping jelaa kat Plaza Alam Sentral(PAS).. kenapa bukan PKNS? Owh, aku dah compare... Lagi syok dan murah barang-barang kat PAS dari PKNS.. Lagipun tak la sesesak PKNS, PAS privasi sikit laa.... ate sebelah ofis je pun khennn ketiak pun tak berpeluh klu menapak haahahh...

Sekian entry luahan otak yang tak kesampaian... Hahaah...

13 comments:

eima said...

kemain panjang ayat ko kan .. last2 tak pi mana2 ... hahahaha

ain1914 said...

Pahang pun cuti gak....

mamyharraz said...

ohh baru tau ada cuti umum..best best.
selamat bershopping ya ;)

Tukang Karut said...

oit... nak cuti gak...

Mama Gee said...

syokknyaaa shopping!!
nk temankan rose shopping bule?? hehee

~aYu~ said...

jeles tau cuti.. kita KL xcuti pun. Tp kalau jalan-jalan kat jalan TAR sure ramai orang tu..
hubby pun cakap kalau nak gi jalan TAR gi nak dkt-dkt raya je..

bunga_rose said...

eima:
hahhaahh... kaaannnnnnn... cian akuuu

ain:
best kan kita dapat cuti yeyyy

mamyharraz:
akak dapat cuti tak senin ni?? hiihi

tukang karut:
nak cuti? pi apply kat bos haahahahah

mama gee:
boleh kak.. ada gak orang tlg jagakan anak.. ni klu ada kawan mmg dah ajak shopping sama ni haahaha...

ayu:
minggu-minggu akhir pun biasanya ramai, sbb dah ramai orang raya kat kl skrg kan..tp tak salah kita meramaikan lagi umat kt jln tar tu kan ahahah

Kesuma Angsana said...

jeles2 KA x cuti!

Kella said...

untungla kan.... nak minta cuti la kalu gitu. hehehe

salam kenal singgah singgah.. =)

♥ ROS ♥ said...

suami ros xcuti..sob2.. :(

deelira@deeliraz said...

nak ikut g PAS tu....ktn xde tmpt shopinggg

Myra Jay said...

Samala MJ pun cuti jugak Isnin ni....
Bestnyerrr ;)

sid said...

hai!!
sy ad nk jual tablet yg lagi POWER dari galaxy tab!
MEMANG SESUAI SANGAT UNTUK GAMING/INTERNET!!
harga RM550 je!murah! boleh nego lagi!

sape2 bermnat/info:
rahmatmu ramadan dot blogspot dot com