Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, August 16, 2012

Persiapan raya

Weh, ari ni dah 27 hari kita berpuasa erk? Lorrr kejapnye masa berlalu... Esok dah nak balik raya rupanya.. Baju anak je baru siap kemas malam tadi, baju kami je blom.. Malam tadi pegi beli pampers kat Giant, ate dia jual 31.89, grab la 3 pek. Sekali lalu bahagian songkok nampak songkok budak.. Test2 eh muat pulak.. Grab juge.. ate 1 baru 9.90 kan.. beli ler tuk budak berdua tu.. comelllnyeee anak2 mama pakai songkok hahaah...

Songkok kemain beli, padahal baju melayu tuk diorang takde pun kami belikan.. Sekali pagi tadi dapat sms daripada kakak kat Johor... "Along dah beli baju untuk anak2" Yeyyy!!! Aku ada call kakak aku minggu lepas, mintak dia belikan baju untuk anak-anak aku kalau dia blom shopping lagi.. Tau kenapa? Baju melayu kat sana dia lelong Rm10 je sepasang.. Kain elok, sejuk.. rugi laaa kalau lepaskan peluangkan... Sini aku tengok rata-rata paling murah pun RM30 ke atas, sana RM30 dah dapat 3 pasang hihhih.. So berbaloi sangat la beli songkok hikhik...

Ok hari ni misi untuk cari baju untuk diri sendiri.. Hubby amik warna lain, so kena la aku cari baju kaler yg sama.. anak2 dah dapat dah warna yang sama dengan papa diorang.. takkan tiba2 mama diorang warna lain, mak tiri ke apa kann ahahaha...

Errr.. korang dah cukup ke semua keperluan raya? Aku tinggal baju untuk aku dengan kuih raya je.. nak bawak balik kampung kekdahnye... dapat3 jenis cukup la.. dengar-dengar sebelah PKNS ni 3 bekas RM45.. nak terjah laaaa....

Sekian...

3 comments:

ainnoraini said...

selamat menyambut hari raya dari kakain...maaf dipinta jika terdapat silap dan salah sepanjang perkenalan dialam maya ni..

Kesuma Angsana said...

hati2 diperjalanan balik kg ye

qasehraihan said...

wah!..selamat hari raya..mohon maaf zahir batin..hehe
sori sis..br dpt bukak blog..huhu
esok dah keje..huhuhuhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/arwah-ni-model-facebook.html