Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, August 1, 2012

Serba tak kena

Aku tak tau ape kena dengan aku ari ni..

Dok prepare kad raya bos nak hantar kat kengkawan hakim, aku pegi cop nama dia terbalik.. sebbaik sekeping je..

Pastu pada sampul kad tu pulak tah camne nak balik cepat sangat semalam, setting print alamat pada sampul surat tu lari bertempiaran.. Sultan Selangor aku dah print baik punye... Sekali tak perasan, masa tengah print untuk bagi pada PM, rupanya masuk yang Almarhum Sultan Selangor.. Kan nama Sultan Selangor DYMM Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj Ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al Haj. Ok, dia cuma keluar start dari Almarhum Sultan. 

Bos aku call, tanya, kenapa Ros hantar kad raya pada orang dah meninggal? ERk!!! Dah kena tabiah, lain kali cek betul... Sebbaik dia gelak2 dan senyum je... Tapi aku tau, senyum bos tu senyum ada makna tuuu... Sebab dia memang tak suka mistake... Huhuhu... Ape tah aku hari ni, semua-semua pun tak betul, kalut semacam je.. haihhhhhh!!!!

Errr... ke sebab tak sahur? Terjaga pukul 5.50, elok bangun dah dengar azan.. Bising hubby sebab tak letak hp sebelah dia.. Bini dia ni tido mati klu dah penat sangat hahaahah... Hp hubby lak off sebab dia cas.. Errrr tapi memang selalu pun hubby yang kejutkan pun tuk siapkan sahur or suh mandi pegi keja hahaahah,..... 

Err korang, sape yang bangun dulu pagi2? 

9 comments:

eima said...

mesti la aku ... aku bgn kul 4 sambil masak sambil siap beg anak2 ... siap mkn tido balik pastu bgn pi kerja

tp laki aku die tak tido dah pas sahur ....

mrs.ecam said...

nsb bek bos ade sinyum...uhuhuhuhu
klu aku mmg aku la yg kne bngn dl
sbb aku mudah terjaga...pastu jenis terjaga terkujat terus berdiri...gile x...huuuuuuuu

bunga_rose said...

eima:
ko bgn kol pat? dasat... aku bangun kol 4.30.. kol 5 sahur, kol 5.30 tido balik, klu baju tak iron, iron dulu pastu tido, kol 6.30 baru bangun mandi.. tu pun hb kejut, klu tak.. sampai cerah laa tak keje aku haahah...

bunga_rose said...

mrs. ecam:
haahah.. dia senyum, senyum ada makna tu..

apsal terkujat je terus berdiri? mesti lawak kan haahahah... aku terkejut bila anak2 nangis or merengek je, yg tu hb aku tak leh lawan, dia mmg tak sedo klu suara anak merengek..

qasehraihan said...

hehe..serba xkena ye..
salam kenal..

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/duit-raya-duit-raya-duit-raya.html

Kesuma Angsana said...

biasalah tu, kadang2 KA pown jadi mcm tu jugak, belajar dri kesalahan len kali kena check betul2 dulu yek hehe

Tukang Karut said...

angau nak raya ek...

Fai CeritaCinta said...

nasib baik la bos tu senyum tak tengking2 akak. akak pn senyum jer la balik kt dia. kekeke... selalu fai yg bangun dlu ka, gorng lauk utk sahur. 4.30 dh bangun.. 5.20 baru kejut hubby. hehe

Myra Jay said...

Hehee, sabo jela.. Kalau kata sampai kat DYMM adehhh lagi Sultan murka ;)