Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, September 18, 2012

Sunquick itu, pecah..

Cuti baru ni, aku tak ingat hari ape, aku masa tu kat dalam bilik, tidurkan dak Haiqal.. Tentiba dengar suara hubby tegur Hakimi suruh simpan botol, nanti pecah. Tak sampai 5 saat, prangggg!!!!!!! Masin sungguh mulut hubby, pecah sudah..

Ape yang pecah? Ni ha...


Yang sadisnya, pati tu baru guna suku botol. Bayangkan sunquick yang botol besar pastu siap ada bonus berapa ml tah, bazir camtu aje..

Melalak la mamat tu kejap menangis, takut.. Berlari kat aku nak mengadu aku bolayan, lagi kuat dia melalak..

Tak pasal aku kena mop lantai memalam buta.. Hilang mengantuk aku.. Anak...anak... Lepas siap mop baru aku panggil dia, peluk dia.. Ololooo cian dia dah teresak2 nangis...

Lepas tu baru hubby cerita, Hakimi dahaga, dia ingat botol tu, botol air oren, so dia nak suruh papa tuang, bawak la ke depan, sekali pati.. Oloooo sayu hati aku dengar anak dahaga.. Usap kepala, pujuk, tanya nak air ape, mama buatkan..

Tak sampai 5 minit, eh dah lupe diri balik.. Dah happy macam biasa, dah takde simpan sedih or dendam.. Mudahnya jadi budak ek.. Jap je episod sedih diorang, dah dipujuk, dibelai manja mak bapak happy balik dah.. Nak mood cam tu gak boleh tak???

9 comments:

QasehnyaRania said...

alahai sayangnya masih banyak=)


terjah sini dan salam kenal =)
follower baru ..hihi

Bazilah (^0^) said...

budak2 xyah pikir masalah mcm org dewasa kan :) mesti die takut mak ayah marah sbb botol dh pecah, tp xpelah asal anak x luka kan

♥ ROS ♥ said...

Xpe nak buat mcm mana.. Hihihi..bebudak ni mmg cpat baik mood, lupa pun cpat.. Bak kata jiwa bersih..hahhaha

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam...budak2 mmg camtu la..suka dibelai & dimanja oleh kita.
Yg kdg2 buat kita trtawa,menangis...

IdA *SetulusKASIHummi* said...

salam singgah...kalau saya mmg kumpul kesabaran tahap gaban laa kalo anak pecahkan kaca...isau sgt2 kalo kaca pecah...tkut ada yg terlepas sapu..hehe...apa pun best jd kanak2 kan...

Mama Gee said...

abesslah lantai tu bau oren......heheehe

eima said...

tu la budak2 kan .. tp klu fahim tu dah pandai merajuk ..lama jugak nk tgu die sejuk .. hahaha

even dlm kite tgh bermain ,.... kite ckp tak syg die sbb die bucuk pun die layan merajuk ....

tp kadang² tu kite kena kawalmarah kita sbb tak nak spoil kan diorg

Zana Adieyza said...

budak2 mmg cepat lupa apa yg berlaku.. kena marah,sekejap jer diamnya.. lepas tu buat balik.. tp kerana perangai anak2 tu lah yg menghiburkan hati ibu & ayah kan..

Kesuma Angsana said...

siannyer !