Jom klik

kENgkaWAn

Monday, October 29, 2012

Eqal dah mula berjalan yey!!!!

Fuuuhhhh, puhhhhhh...tiup blog yang berabuk kekdahnye haahahah... Gila lama aku tak update blog kan... Cerita ada, tapi mood tu tak maliii maaaa.. haihhhhh!!!

Oleh kerana bersempena Eqal dah mula mengorak langkah 3,4 tapak berjalan, maka aku pun rajinkan gak la diri ni menaip untuk meng'update' kan blog yang dah suam2 kuku ni hahaaha...

Ok, buat permulaan tepek gambar tuan tanah dengan anaknye yang baru mengorak langkah tu je dulu erk..
Aku yang semakin tembam.. arrrgghhhh!!!

Budak yang semakin banyak ragam

Tunjuk gigi yang suka gigit semua benda

Konon2 manja pandang si papa

;)
Budak niiiii...sangat cepat tangannye mencapai apa saja.. Sangat agresif.. Semua perangai dia terlebih dari abang dia masa kecik dulu. Aku & hubby kena lebih bersedia disebabkan sikap agresif Haiqal ni.

Tapi yang aku seronok, Eqal dah mula bertatih 3,4 langkah pastu duduk.. Comel.. Tak tau la kebetulan ke ape, Sabtu tu aku embunkan kaki dia kat rumput depan rumah mertua, then Ahad tu terus dia start berjalan. Teruja sungguh tengok dia seronok nak berjalan bila kita sorakkan dia pandai ahahah...

Kimi dulu pun camtu gak, lepas aku jejakkan kaki dia kat embun rumput, 2,3 hari lepas tu dah jalan.. Cuma dia dah start mengorak langkah masa umur 1 tahun.. adik dia ni lambat sikit, nak masuk setahun sebulan baru nak mula jalan hihihi...

Tak sabar nak jumpa Eqal petang ni, nak ajar dia jalan lagi hhhihihi.. Owh, ada cerita jugak pasal Kimi yang manja tu, nanti kita update pasal abang lepas ni erk.. Nak jalan2 kat blog korang dulu.

6 comments:

eima said...

Alisha je berat lg...berdiri dah boleh tp xmo melangkah sgt sikit2 je....

Tukang Karut said...

anak aku baru je bukak mata... lambat lagi nak kejar anak ko...huhuhu...

Cik P.A said...

nnt dtgla perlis ni nge...rindu laaaaa...blh bwk anak2 jenjalan.. dh xpyh dukung2 kan..hihihihi

Kesuma Angsana said...

lama x menyinggah, kejap je dh besar ye

bunga_rose said...

eima:
yeke.. takpe nnt skit lagi stat la tu bertatih tu

tk:
hahhaha.. dah jadik bapak dah ko kan.. so mesti ko dah matured skit dr sblm ni kan haahaha

cik PA:
as, insyaallah, klu bunga pi sana sure bunga roger siap2 as hihihhi.. blom lagi berkesempatan ke sana...

KA:
hiihihhi.. camne nak singgah, bunga dah lama tak update kan ahahah..tq singgah ^_^

Myra Jay said...

Wahh dah besar ha... ;)
Mesti banyak ragam ni kan :D