Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, October 31, 2012

Suami vs Isteri

Saja nak share citer yang aku baca kat FB.. sebelum ni pernah baca, tapi hari ni nak share kat sini hiihhii..

********

Rumitnya seorang isteri, dan simplenya seorang suami...jadinya kena selalu berfikiran positif...barulah tercipta rumahku shurgaku!

BUKU HARIAN ISTERI

Malam Minggu - Dia berkelakuan aneh. Sebelumnya kami berjanji bertemu di Cafe. Aku shopping seharian dengan kawan-kawan, sehingga mungkin dia kesal karena aku agak lewat sampai di Cafe, tapi dia tak bercakap.


Dia tak bercakap langsung, jadi aku ajak dia pergi ke tempat yang agak sunyi supaya kami dapat berbincang,
dia setuju tapi tetap diam membisu. Aku tanya apa yang salah - dia jawab, "Tak ada".

Aku tanyakan apakah kesalahan ku yang membuatnya kesal. Dia kata hal ini tak ada kaitannya dengan ku dan minta aku tak usah sibuk.

Dalam perjalanan pulang, ku katakan aku mencintainya, dia cuma tersenyum tipis dan tetap membisu. Aku tak dapat menjelaskan perangainya petang itu. Aku tak habis-habis berfikir kenapa dia tak menjawab, "Aku cinta kamu juga".

Sesampainya dirumah, aku merasa kehilangan dia, dan seolah-olah dia tak menghendaki ku lagi. Dia hanya duduk dan nonton depan TV; dia terlihat jauh dan menghilang.....

Akhirnya aku putuskan untuk tidur. Lebih kurang 10 minit kemudian, dia masuk ke kamar. Aku tak tahan lagi, ku putuskan untuk menghadapinya dan menanyakan soal sebenarnya, tapi dia langsung tertidur. Aku mulai menangis sampai tertidur. Aku tak tahu apa yang harus ku lakukan. Hidupku terasa bergoncang.....



BUKU HARIAN SUAMI


Hari ini REAL MADRID kalah. SIALLLLL!!!
 
**************** 
 
 
Sebagai seorang isteri, well aku akui cerita di atas.. memang aku selalu rumit tak macam hubby simple hahaah.. korang pulak camne, sama ke lain skit hhihhi...

10 comments:

Kesuma Angsana said...

standard lah mummy cam tu hehehe

Cik P.A. said...

hahahaha....ragam bola ke sampai xnak ckp tu nge???

Myra Jay said...

Hheee, adoila... :)
Hebat penangan Bola :D

NM03 said...

sama la noks

aku ni jenis tak kena skit mesti nak besuara, tapi laling aku selamber mcm takde ape2

hahaha

wanita kan berjiwa halus

eima said...

betui la .... hmmmm kite ni over worried

Tukang Karut said...

hikhikhik betul la tuh!

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal. baca entry ni memang best. i bari singgah sini. jgn lupa follow kita ye..tq ;)

Nur Ezqy said...

blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com
HANYA RM1/pcs strip ujian kehamilan(pregnancy) dan ovulasi (kesuburan)
Syarat pembelian:
min 10pcs
Juga menerima pembelian pukal (100pcs keatas + potongan diskaun)
Boleh campur pregnancy + ovulation
kos penghantaran mula dari RM 3.50 ~ ke atas (ikut berat barang)
Kami akan cuba yang terbaik untuk meminimumkan kos penghantaran anda :)
sms:0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

bola punye pasal..sib baik laki kite tak cam tu..sanggup masam mencuke dengan binipasal bola..hehehe..

Norasiah said...

salam kenal

nice cite kat atas.. mmg sentiasa kena fikir positif and kena tanya elok2..mana tau dia nak share apa yang dalam fikiran dia..