Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, November 21, 2012

I'm back, again and again ^_^

Janji tinggal janji je kan aku ni.. cakap nak update blog hari2 la kengkonon kan.. Padahal senduu je blog aku ni.

Sebenonye tengah pening2 lalat pasal perpindahan ofis aku ni.. Dah pindah dari 4 November tapi pindah dalam keadaan semuanye belum lengkap.. Kunci pintu takde, tombol rosak, aircond tak berfungsi, telefon takde, komputer takde dan kalau nak senaraikan lagi memang panjang la list ni. Aku rasa the worst ever episod perpindahan selama aku keje gomen ni...

Well, ni dah nak abis minggu ke 3 aku kat pejabat baru baru semalam ada aircond kat tempat aku & bos. Cuma yang herannye tempat bos tak sesejuk aku, still my bos kena pakai kipas, sedih tak? Hahaahah.. aku mampu gelak jela..

Dan minggu ni setiap hari aku kena balik lambat sebab kena tunggu bos balik dulu untuk kunci pintu utama dia sebab kunci blom dapat lepas dah kunci semua pintu baru la aku boleh balik dengan aman.. Tu pun semalam kol 5.30 petang dah mencicit aku lari takot hahaahah.. Well kata orang bangunan ni terlalu banyak sejarah lampau nye.. So kena balik sebelum 'group lain mendominasi tempat ni.

Cerita dari mover, diorang pindahkan barang-barang kami hingga pukul 2-3 pagi.. Tapi 1 malam tu, masa pindahkan barang ke wing kiri tiba-tiba lampu padam sendiri. Bila cek kat suis utama, takde yang rosak & kotak2 tiba-tiba jadik berat gila.. Angkap 3,4 orang pun tak boleh. So diorang terus tinggalkan semua barang2 kat tangga sayap kiri tu.. Ye la macam ada yang menghalang.. Balik tu habis anak-anak buah dia demam katanya. Woooo.. misteri sungguh..

Dan aku, baru hari ni dapat kerja dengan tenang sebab dah dapat komputer, tu pun pasang sendiri, telefon pun dah dapat, tapi kontraktor tu cakap bukan keje dia untuk set up no kat tepon.. Takkan la bos aku asiknye nak dial no aku banyak kali kan.. Memadai dia tekan 1 no then terus sambung ke tepon aku..

Malas la nak cerita, klu ikotkan memang banyak sangat problem dengan perpindahan ni... Kalau tak, takkan sampai kena boikot ke ape perkataaan sesuai untuk kontraktor2 yang terlibat dengan perpindahan kami ni..

Bos pun ada kes dari pagi sampai petang so.. takde la nak panggil aku sangat.. Satu kelegaan hihihi..

Ok, insyaallah nanti aku update lagi.. macam tak berani nak janji je sebab kang aku mungkir janji cam dulu lagi haahahah.. Sampai bersawang abis blog aku ni... tah ada pengunjung lagi ke tak pun tak tau.. Tapi ramai komen pasal suami vs isteri.. well, hanya isteri memahami isteri dan suami memahami suami.. Right? Heheheh...