Jom klik

kENgkaWAn

Monday, December 10, 2012

Hadiah hari lahir super cute

Hahahaha.. gelak dulu.. Tengok tajuk pun dah cam tak sabar, ape la yang super cute sangat tu kan..

Semalam kan bornday aku.. So, sila wish me happy belated bornday sekarang!!! Hahahaha...

Sabtu, ada seminar kat SACC, so meninggalkan suami dan anak-anak seharian. Petang hubby jemput, then bila tanya hb makan apa, katanya KFC, malas nak masak katanya.. Adeiii.. kopak laa klu mama tinggal gi kursus seminggu kan kalau hari-hari pun beli makanan luar haahah...

So, hubby cakap dia pergi drive thru KFC je, takde gi mana-mana. Tiba-tiba, Kimi bercerita, mama.. tadi Kimi dengan papa dengan adik pegi Giant... Best. Aku cam, aik, buat ape pegi Giant bang? Cepat-cepat hubby cakap pampers dryper murah, pegi beli la. Ooo.. ok fine la kan. Hilang syak wasangka ekeekek..

Sampai rumah pun takde apa-ape pun. Aku pun penat sangat sbb petang tu teman hubby gi jogging & layan anak-anak kat taman tasik Shah Alam tu. Pukul 8.30 dah lena. Kol 12 bangun pun hubby takde plak nak wish ke ape pun. Teman dia tengok cite Zaiton Sameon tu sampai kol 2.30 pagi.

Bangun pagi, pun dia buat tak tau je.. Ampess sungguh. Eh, ada-ada.. hubby cakap, mie, mama dah tua ari ni mie.. Tak romantik taoooo hahahah.. Dulu-dulu, sanggup tahan mata sampai kol 12 semata-mata nak jadi orang pertama wish birthday kat aku.. sekarang... haahha

Pagi tu aku suh dia baca blog, tengok ape hajat aku. Nak suh dia sediakan breakfast kan.. Ape jawab dia tau.. eh abang dah beli dah kan KFC, cuma syg kena hangatkan je.. Pastu gelak ngekek2.. konon lucu la tu.. Kena cubit dengan aku haahah..

Breakfast ala mat saleh pagi tu, cuma ayam dan sosej goreng. Skali aku buka la bilik hujung sebab nak amik barang. Hubby tegur, ce tengok kat bawah tu.. Nampak la mendalah ni..

Terus aku tergelak.. Bukan la gelakkan hadiah tu.. tapi gelakkan ucapan dia tu.. Nampak hadiah macam kelakar kan.. tapi abang ikhlas.. Hahaah.. comel sungguh ucapan tu tau tak.. Tapi apsal kedekut sangat RM1 tuk beli kad sayang oiii hahaahah...

Tapi surprised la jugak, tak sangka dia beli ni untuk hadiah ulangtahun aku.

Ok, hadiah adalah ampaian kain yang dah dekat setahun aku berzikir kat telinga dia suruh beli... Kali terakhir aku bagitau nak suh beli minggu lepas.. Oooo terus dia dapat idea nak jadikan sebagai hadiah yer.. Hahahaah... Bagus..bagus..

Nak beli baju takut tak berkenan, nak beli kasut, takut salah saiz, nak beli jam, baru beli jugak so, beli mendalah ni, memang sangat berbaloi la kan..

Thanks abang.. even nampak cam kelakar, tapi sangat bermakna hadiah tu.. takdelaaa susah isteri awak ni nak sidai baju.. klu tak asiknya pagar kita jadik mangsa.. Bila hujan je kita sama-sama lari-lari anak pegi angkat takut basah.. Dengan adanya ampaian ni, tak susah dah nak jemur, hujan je, tarik je masuk bawah garaj hihii.. Baju pun takde la basuh hujung minggu je, sekarang hari-hari pun boleh basuh dah.. *Kantoi situ basuh baju time hari minggu je, so boleh bayangkan tak berapa bakul basuh tu kuikui..*


My Mr Right & my 1st sight love
Last but not least, love you too, three four five ^_^

10 comments:

eima said...

haaa ok la tu ...

hadiah guna bersama ...
hepi besday bunga.....

P.A. said...

happy belated bufdayyy dear...emmm xpe...apapun stp hadiah dr sang cinta hatimu tu byk bermakna kan...i'm so jealousssss...huhuhu...;)

MRS. K said...

hepy belated besday cik nge... ok la tu dapat ampaian.. kkekeke

Sharifah Nadzarah said...

hehehe...so sweet..hadiah yg boleh diguna bersama...

~LeeyanaRadhi~ said...

hehe.. mmg cute okeh bday present ko..hee..untung la dpt jugak..heee..
aku pon sokmo berzikir kt telinga laki aku..haha

bunga_rose said...

eima:
mmg ok sangat laaa... aku mintak lama dah weh.. tq, tq ^_^

PA:
tq..tq ihihih.. mmg pun as, setiap pemberian dia sgt bermakna... insyaallah one day ko akan jumpa gak sang cinta hatimu.. tak sabar tunggu detik tu kan.. ^_^

bunga_rose said...

Mrs. K:
tq k.. hahahaah.. hadiah yang lain dari yang lain kan hahaahah.. lawak sungguh..

Sharifah:
manis cam gula-gula kan hahaah.. alhamdulillah mmg utk kegunaan bersama pun.. ^_^

bunga_rose said...

Leeyana:
Hahahaah.. aku ingat aku sorang je yang berzikir nak ampaian kat tok laki.. ko pun sama yer.. Haahahah..

Fai CeritaCinta said...

org lelaki ni pemikiran diorg memang sgt simple. hehe.. kalau husband fai, lagilah. pergi beli hdiah besday dia bawanye fai sekali..katanya takut fai tak berkenan. langsung xde unsur2 surprise. haha..

P.A. said...

ye3x...mmg xsabaq...hehehehe