Jom klik

kENgkaWAn

Friday, January 11, 2013

Cemerlang di rumah, cemerlang di pejabat..

Cerita basi Disember 2012, tapi nak tepek gak kat sini, dulik hahahaha...

Pergi dengar seminar motivasi oleh.. errr Prof. Hushim kalau tak silap.. penceramah yang agak popular dan best. Tajuk seminar tu "Cemerlang di Rumah, Cemerlang di Pejabat". Sebab nak cukupkan kursus, pergi jela dengar walaupun seminar tu buat hari Sabtu. Itu pun puas mujuk hubby cakap nak pergi hihiihhi...

Antara sebab nak pergi gak sebab kengkawan aku dak Kashah & dak Ct pun pergi gak. So ada kawan la kan.. Ok tepek gambar sudaa yer..
Masa ni konon tengah diet, tapi sebab gi seminar ni gak terus hancus diet aku huh~
Ni adik yong, boleh pulak ada yang tertukar aku dengan dak Ct ni.. tudung warna lebih kurang kot.. tapi tinggi lainn.. haahah...
Tu kuih talam dia, aku yang sapu, tak cukup 1 sebab sedap sangat haahhah...
Me & kash... Ramai komen dah cabi mek ni.. tapi ok la cabi, tak la abe peluk rasa tulang, komen aku hahaahah... Eh!
Seminar kat Shah Alam Convention Centre tu ha... First time masuk, wahhh not bad tempat dia... Surau pun selesa, tandas pun selesa.

Lunch yang ditunggu-tunggu. Best okeh.. Lauk semenyaaa superb. Ada ketam goreng butter, ikan ape ek.. ayam, udang, sayur.. alaa... gambar makanan dia aku tak upload kat fb... yerla masa tu bawak hp hubby gi sana. Tapi setappppp!!

Lichinnn makanan tu kami kerjakan.. tu pun ketam siap cilok dari meja sebelah, tak cukup muahahahah..

 Orang dengar ceramah, kami sibuk ber'fb', ber 'sms' dan ber'bb', apo laie bergambo hahahaha.. 


Lepas dah salam2 ucap babai...
Apa yang best pasal seminar ni? Seminar ni buat pada 8 Disember, 9 Disember pulak birthday aku dan sorang lagi budak India. So diorang ramai-ramai pakat nyanyi atau lebih elok cakap doakan Allah selamatkan aku. So berapa banyak doa aku dapat untuk hari tu aje.. Aminnn terima kasih.. Aii sangat terharu.

Tapi part yang lawak adalah.. aku kan baru lagi kat ofis ni, so tak ramai yang kenal aku.. yerla masa masuk dulu dengan perut ke depan, pipi kembung, 7 bulan bawak budak kan.. So adala yang siap usik2 nak kenenkan dengan itu ini.. Sekali akak ofis sebelah bocor rahsia, dia cakap kuat2, oiii bini orang tu, anak 2 dah pun. Ekekekeke.. lawak okeh!!!

Ni pun post entry ni lambat sebab tunggu gambar kuar kat portal ofis, tapi hampeh, tak kuar pun.. Penat aku pose sebelah Prof tu.. Haiyaaaaa...

6 comments:

suhaina laui. said...

maintain cun ;)

azievee said...

Tahun nie cam mana le nak cukupkan kursus...kursus luar payah nak g dah sbb anak sekolah...huhuhu

P.A. said...

hehe cemerlang la tu smpai org igt anak dara lg....hahaha :)

eima said...

aku cam ingat lupa kashah ni ... tp yg aku tau die geng ko dulu ....

bunga_rose said...

suhaina:
ihihihhi.. mekacehh ^_^

azievee:
takpe jemah, jkr kan banyak kusus dalaman, ko pulun yang tu je pun ok kan hihihii

PA:
hahahah... tu bulan lepas, bulan ni dah gemuk as, dah tak ghope anak dara dah ahahhah

eima:
Hahahhah.. ingat lupa la sebab kami kan budak luar, tak dok kamsis.. ^_^

Kesuma Angsana said...

bestnyer.... siap ade makan2 lagi tu