Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, January 10, 2013

Mintak tolong deco

Dulu masa masuk rumah aku tu, apa pun tak siap. Kami pasang keperluan asas je macam grill, lampu, kipas, ekon. Kabinet dapur, wardrobe, ceiling plaster ke ape ke semua pun tarak.

Tapi, sekarang... bila tengok rumah tu... aku teringin nak hias, nak deco.. Korang ada tak contoh blog atau post korang sendiri yang deco-deco rumah.. Nak link... Tapi deco-deco untuk rumah teres setingkat jela yer..

Seronok tengok rumah orang lawa-lawa. Bila tengok macam terinspirasi gitu, tapi bila balik, nak apply kat rumah sendiri terus tak pandai hahaahah... acanerrr tu...

Ok, post diakhiri dengan anak bujang aku yang semakin ligat, semakin suka manjat, semakin buat jantung mama dia ni stop sekejap.. Lagi banyak cite, lagi panjang akal dari abang dia masa kecik dulu...

EQALLLLLLLL!! Haaaa panjat laa tinggi skit lagi.. lepas ni senang panjat pokok kelapa, amikkan kelapa muda untuk mama kekdahnya yerrrrr!!!!
Agaknya memang betul kata orang, 2 pusar kat kepala, anak banyak akalnya.. Aduuuu. sekian..

9 comments:

ejaMaria said...

rilek la... panjat grill adalah normal untuk kanak2 sekarang...
dulu kan Mama rajin panjat pokok... Eqal pulak kena kurung dalam rumah... jadiii... tak dapat pokok, grill pun jadi la... :)

pena rozie said...

Thn ni plan nak deco blk rmh...

Fida Ghazi said...

eqallll... menuju puncak ye konsepnya tu???

Kesuma Angsana said...

cer goggle cari tgk !

Ratu Hatiku said...

hehehe...nak jd spiderman la tu... ank saya gtu pun mcm tu gak smpai ats skali dia manjat :D

mRs.aiRmaN haViT said...

astgfrlhzim..haha..tu je mampu ckp..haikal2..

Tukang Karut said...

masa mengandung ko ada gi zoo tengok monyet ke beruk ke pa ke...

eima said...

blog aty aku bkn bidadari tu terer deko .. ko cer try pi godek tak pun tanya die je

bunga_rose said...

ejaMaria:
ahahahaahah.. akak buat saya tergelak tau.. tapi betul gak tu.. mama panjat pokok, anak panjat grill jela boleh kan hahahaha

pena rozie:
bestnyaaa pandai deco.. serius bunga tak tau nak deco.. alaaa napee takde kepandaian tu erkkk

Fida:
ha'ah, puncak la sangat kak... siap dia beratkan badan dia tu ha kebelakang pastu gogohkan grill tu

kesuma:
dah google, tapi selalu tak menepati ruang rumah.. ermnnn

ratu hatiku:
tu laa bahaya kan budak2 ni.. klu spiderman nak jatuh, ada benang dia tu, boleh selamat lagi klu nak jatuh haahahah...

mrs. airman:
hahhahah.. acik ct, tu usap perut tu, bagitau baby, jangan nakal2 dah kuar nanti hahaahah

Tukang karut:
kuang ajo ko hahaahah... tapi mmg dia buat sebijik cam monyet pun, bergayut, patu hogeh2 grill tu.. ya ampunnn aku ada gi zoo ke ek? haahahah

eima:
tu laa aku penah tengok gak... lawa kan rumah dia.. suka aku tengok.. tq