Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, March 7, 2013

Aroma Ikan Bakar Pantai Jeram

Sekali lagi.. Hahhaaha.. dulu aku pernah up cerita pasal pergi makan kat tempat ni gak kan.. Tapi dulu tak tau rupanya nama tempat tu bukan Pantai Remis, tapi Pantai Jeram hihihihi...

Dulu pergi ramai-ramai dengan keluarga hubby, kali ni pergi dengan family sendiri aje.. Berempat. Nak belanja sempena menyambut bulan ketibaan ulangtahun hubby.

Umor dah nak masuk 29 tapi selalu orang ingat student lagi..ermnnn...
 Macam biasa pilih tempat ala-ala meja Jepun. Bayar sewa RM10, tak kisah, janji anak aku tak lari sana-sini, lari pun dalam tempat tu aje...

 Ni la tempat yang kena bayar sewa kalau korang nak duduk.. ape nama orang panggil mendalah ni erk? Gazebo kah? Pondok kah? Yang pasti aku suka sebab anak tak lari ke tempat lain. Puas diorang pusing berkejar dalam tempat tu aje.

Hot mama & anak2 hot beliau kihkih

Hot Papa & anak bujang beliau, bukan adik beliau tau... hihihi...
 Menu yang kami pilih semuanya sedang-sedang untuk kami berdua makan. Anak aku tu makan banyak mana sangat la kan..
 Ni ikan ni aku tak ingat kami pilih ikan apa, aku prefer ikan siakap untuk masak 3 rasa or masam manis, tapi hubby nak merasa ikan ni so fine, pilih ni. *update, tu ikan jenahak*

Ari tu pernah cuba kerapu masak masam manis, fail, tak kena selera aku, yang ni pun sedap, tapi tetap tekak aku lagi suka siakap. Hubby pun cakap kurang ikan ni sebab ada rasa hanyir lepas tu lembik. Kalau siakap dia rangup, memang aku la tukang ratah sampai tinggal tulang, kepala dia pun sama naik aku kerjakan tau, kalau siakap.
Sotong masak sambal, sedap, hubby tukang licinkan

Sotong goreng tepung, sedap, rangup, sos dia pun sedapp, aku tukang habiskan
 Sotong masak merah dan sotong goreng tepung ni, memang sikit je portion dia, tapi tu gambar lepas kami dah letak dalam pinggan masing-masing pastu baru teringat nak amik gambar hhihihhi... Yela amik sotong dah la sedang punya pastu kemain nak masak 2 jenis hahaaha... Kakak kat tempat timbang tu cakap boleh la masak 2 jenis, even cinonet je sotong kami amik sebab tak ramai orang lagi kan  hiihhihi..

Ketam goreng telor masin
 Lama dah kot teringin sangat aku merasa camne laaa rasa ketam goreng telor masin ni. Baruuuu ari tu dapat hihihhihi.. Ermnnn rasa dia... ok laaa.. tapi aku lagi suka ketam masak lemak atau ketam bercili kot.. lagi sedappp.. Tapi ketam 3 ekor ni, padan aku je sorang abiskan.. Eh Kimi pun makan, tapi dah tinggal secoet je baru sebok nak rasa, haihhh..

Ikan pari bakar dengan 2 pencicah, sambal kicap & air asam, yang cili tu sos untuk sotong goreng tepung
 Ikan bakar dia pun sedap, tapi tak tau kenapa semenjak 2 ni tekak aku tak boleh terima ikan pari. Rasa cam nak muntah pun ada.. alamakkkkk apakah???? Period dah lewat seminggu ni haaaaaaaaaa.. tetttttttt!!!!! So tukang habiskan ikan ni hubby gak!!


Kailan ikan masin
Sayur ni, errrrr pun dah tak kena kat tekak aku.. tak leh terima laaaa... lain kali aku nk amik tomyam sayur or sayur campur je.. Kailan tak boleh terimaa... Sedap tapi tekak niiii..

Total habis RM82 kot lupe aku, tambah RM10 sewa tempat makan tu jadilah RM92... Ok dah tu dengan lauk yang boleh tahan banyak. Mahal pun aku rasa tang ikan masak masam manis tu, besar kemain, takde yang kecik... Kalau amik ikan siakap aku rasa murah lagi skit laaa...

Yang pasti kami bersempat tersandar, sendat perut, kenyang gileee...

Sekian cerita makan, *lambatnyaaa lunch time, lapo tengok gambar makanan sendiri ahhaahaha*

10 comments:

♥cikmOt♥ said...

adoii...lama pulak tekak ni tau...nak jugak nak jugak...

MRS. K said...

uit.. kena sewa ke pondok tu? dah kite makan kat situ, bagi je la duduk free huhu

bunga_rose said...

cikmot:
haahahahah... pegi laa kak izan, setappppp!!!!!

Mrs. K:
tu la pasal, aku pun pelik apsal kena bayar.. patut free la kan sebab kita pi makan bukan pi duduk sesaje.. tapi demi keselesaan anak-anak bayo jelaa hihihihi

♥ ROS ♥ said...

Haishh terliur ikan bakar n air asam lak...

Jgn isau lmbt bckp..anak ros yg 1st 1t9b bru leh ckp... :) hihihi

Ratu Hatiku said...

Sedapnya.... tp yg tang ketam grg telor ikn masin tu blm pernah cuba lg... :D

P.A. said...

Oittt Nge...buat aku jelessss tgk nie...sodappppnye la haiiiii

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam, yg paling memikat kalbu...jenahak 3 rasa ngn kailan ikan masin..

azievee said...

Hari tu g sini tp penuh bangat ...g kat tempat yg lain...kureng la...huhuhu

deelira@deeliraz said...

haip!!... asal tekak kau ni?

Anonymous said...

ad gak g tengok tempat ni ritu,,tapi nak survey pndpt orng dulu,,,,harga n tmpt nyerr,,masakan nye sekali,,pasal nak g ramaikan,,,biar makanannyer sedap n berbaloi ngan arga diakan,,,tapi pelikkan tempat dia kena bayar lak yg special tu,,patutnya takyahlah kan,,coz kita dah makan kat situ,,,...