Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, April 17, 2013

Bila suami jadi Mr. Mama

Baca entry si Mrs. K pasal anak-anak bila si bapak yang jaga buat aku tergelak. Sebabnya sama dengan kes hubby jaga anak-anak aku. Kan aku kursus start Jumaat malam, so macam kecian pulak hubby Jumaat petang tu dia tak dapat main takraw, Sabtu malam tu tak dapat main badminton.. Tu memang rutin dia la setiap hari.

So Sabtu tu sebab program senaman dibatalkan so kelas habis awal sebelum sambung pulak pukul 8.30 malamnya. Aku sms hubby tanya nak pergi jogging tak sebab kelas habis awal, pukul 4.30 dia dah boleh ambil aku. Aku jagakan anak-anak sambil diorang main kat taman, dia boleh la jogging.. lepas angin kata orang kan.

So, petang tu dia ambil aku kat hotel tu, aku tengok dengan Kimi pakai baju basahan kat rumah je, selipar basahan kat rumah gak, sebelah ada sticker, sebelah dah tanggal. Dengan eqal pakai baju elok dah baju jalan, tapi dengan seluar basahan kat rumah.. Lahaiiiii papitooo... Malas nak tegur, kang sentap pulak kang hhaahhahah..
Pembantu cilik mama kat rumah

Ada je akal budak bertuah ni

Suka bebeno dapat kuar rumah

Tengok selipar dah tercabut sticker angry bird

Bakal pemimpin masa depan..

Cari ikan..
Bila tanya anak-anak makan apa, sebab petang tu dia ajak aku teman beli nasi kat pasar malam belakang hotel tu. Katanya masak bubur nasi campur telur je untuk anak-anak makan. Tapi sedap kot sebab kimi makan bertambah-tambah katanya. Hahhahah... jarang rasa air tangan papa, sesekali masak mesti la rasa kemanisan kasih sayang papa tu...

Tapi, first time tak tidur dengan anak-anak setelah sekian lama.. Rasa lain..sebab tu cakap kat hubby suruh gi jogging, padahal alasan utama nak jumpa anak-anak and of course hubby sendiri hiihhi.. rindu gilaaa... Bulan 5 ni ada kursus lagi.. Belum sure hubby nak ikut atau tak.. kalau tak, hubby jadi Mr. Mama la lagi..

Saja tanya hubby, ok ke jadi Mr. Mama, ok je dia jawab.. tapi tersengeh-sengeh pastu tergelak.. Haaa baru tauuuuu.. bukan senang nak jaga anak-anak time pasangan takde tau.. Mencabar minda... Tapi at least, bila diorang rasa pengalaman menjaga anak sendirian, diorang lebih menghargai kita dan lebih rajin membantu isteri di rumah sebab tau apa yang kita rasa dan buat bila diorang ada kerja luar. Gituuuuu...

8 comments:

deelira@deeliraz said...

gituuuuuuuu yek

MRS. K said...

khennn????

~aSHa~ said...

ehehehe papa confirm smart dari anak2...itu biasa bila papa yg jaga anak2..tapikalo anak2 dgn kita..anak2 lagi smart dari kita

bunga_rose said...

deelira:
ahaaahah gituuu laaaa.. ce tanya pokdi betol dop hahaaha..

Mrs.K:
sangatttttttt!!! hahaha

aSHa:
haah kak.. sebab anak-anak takut dengan papa, dengan mama diorang tak takut tu yg dioarg lg smart dari kita tu... hahaahah

eima said...

br tau kan prasaan ibu ni menjaga askar kecik tu ...huhu

NM03 said...

dok manjat tepi tebing tasik tu, risau plak aku tgk. hehehe

P.A. said...

bunge...cuba amalkan doa ni. yg ni memang nenek aku yg bg dan mmg doa yg plg mujarab...Insyaallah..

http://serojatiara8412.blogspot.com/2012/02/pelembut-hati-pendidik-diri.html

bunga_rose said...

eima:
hahahha..

NM03:
tau takpe.. tapi tahap panjat jela dia berani sbb aku ckp dlm tasik tu ada buaya, nanti kena gigit, tu tak berani dekat dgn air tu hahaah

PA:
thanks as berkongsi ilmu.. jap lg bunga tgk k