Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, April 4, 2013

Cemas!!! Bila jalan jem...

Minggu lepas, balik kampung hubby, jumpa mak dan adik-adik sebab diorang nak pergi umrah.

Kami bertolak dari rumah malam, lepas Magrib, lepas borong susu kat Tesco.. amik ko sekali beli 12 bungkus terus susu 123 & 456 hihihi...

Tak bajet la jalan akan jem ke apa kan, so masing-masing rileks-rileks jela. Sekali sampai kat rawang eh ke belum Rawang ek, jalan dah mula jem lite2... Ape kes? Tapi kemudian jalan ok balik tapi tak smooth la kan asik kena brek je, tak leh 100km sepanjang jalan.

Aku pulak sakit tekak so mintak hubby stop kat hentian rehat Rawang sebab tekak aku perit sangat. Minum la air tak hengat. Sekali ko, elok je lepas susur ke Behrang, jem tiba-tiba. Arrghhhhh masa tu aku dah mula terasa nak terkucil..

Ko tengok jela gambar jem dia..

 Pastu ko tengok pulak meter kete kami ni ha.. berap km/j boleh gerak.. stress gileeee!!!!
 Sumpah masa ni aku dah tak boleh duduk diam. Terkepit-kepit aku.  Ko bayangkan kol 10 aku terasa nak kencing, pukul 10.30 tu rasa menggelupur dah macam nak keluar. Girdle pun siap aku buka, plastik pun siap aku buka besar-besar konon nak kencing dalam tu hahaah.. Cari pampers anak takde..Semua hubby sumbat dalam bonet demmmmm!!!! Marah diri sendiri sebab tak pergi tandas masa stop kat Hentian Rawang.

Pastu nak blame hubby sebab dia tak masuk susur Behrang even dari Rawang lagi dia dok terasa-rasa je nak masuk susur Tanjung Malim or Behrang dan biasanya dia punye instinct betul...

Aku ke belakang nak cuba buka penutup bonet, tak boleh sebab tersekat pada cermin. Gigih ok sebab nak amik pampes anak.. (gamaknya kalau ada laaa pampers tu aku lepas je hajat kat situ ke tak agaknya hahaahahah...) Ekon sejuk pun aku dah berpeluh-peluh. Cakap ape pun dengan hubby boleh mendatangkan gaduh hahaahah..

Pukul 10.45 aku tanya hubby kalau kencing je dalam plastik ni, orang nampak tak? hahaahah ko tengok dasat tak dasat seksa aku sampai dah takde rasa malu. Hubby cakap tunggu, jangan, banyak kereta kiri kanan, semua bawak slow pulak tu, kalau laju takpe lagi. Baiklah, aku ikot cakap suami, kang mendurhaka pulak klu buat gak hihiih... Walaupun kami kat line paling kiri, ada jugak manusia-manusia yang tak penyabar dan pentingkan diri sendiri lalu ikut laluan kecemasan yang mana buatkana jalan bertambah jem. Memang aku dendam dengan pemandu-pemandu cam ni ko tauuu!!!!

Tuu nampak kete selamba lalu line kecemasan
 Eh siap lane kecemasan pun boleh jem ko tau!!!

Dalam kete ni dah macam-macam doa kot kuar dari mulut aku. Akhirnya nampak sinar... rupanya jem sebab lori terbalik... elok pulak tu terbalik kat tengah-tengah jalan. So 2 lorong je dibuka. kebetulan lak lane kecemasan tu tutup sebab kerj-kerja naiktaraf jalan ke apa tah, padan la lane kecemasan pun jem.

Elok je lepas jem tu lengang jalan. Weiii kenapa rakyat Malaysia prihatin sungguh ek, klu nak tengok berhenti kete kat depan gi tengok, jangan la perlahankan kete tengok camne eksiden tu, kecian kat orang yang kecemasan cam aku ni. Tu hubby pun sama, dia tengok lori tu terbalik terus bini dia yang cam cacing kepanasan ni jerit!!

"Abang, tak payah nak tengok-tengok laa, pecut jela kete, orang dah tak boleh tahan dah!!!!!" Nanges-nanges dah aku rasa masa tu hahaahaha.. Lawak!!!

Hubby aku bawak 80km/j follow belakang kete yang slow pun aku marah, suruh potong kete tu, besabooo je hubby dengan perangai bini dia ni haahahah...

Tak sampai 5 minit, dah sampai susur keluar Slim River, terus suruh hubby stop kat hentian tepi tol tu, tak tahan weh!!!!

Kuar je tandas terus senyum simpul Tergelak hubby tengok aku hahahahaa...

Eh, korang pernah ke kes cemas cam aku ni.. Gila laaa cam nyawa dihujung tanduk tau kalau nak terkucil tapi tak boleh sebab jem, tak tempat nak stop etc.

p/s: Aku tengah check up eqal 1 tahun 6 bulan.. harap cepat laaa siap!!!

9 comments:

♥cikmOt♥ said...

hahha, tergelak akak baca entry ko ni bunga...sebab akak pun pernah alami kes cam gini...tapi zaman bujang dulu...

masa tu p camping...dalam bas...ekon sejuk...giler nak terkencing...lastly kencing dlam plastik...bukan kain batik, kelubung...pastu kencing...

dah sudah lega rasa...hahaha....

pstt...psst...ini rahsia tau...

Imaan09 said...

Ya Allah..gelak golek2..

white tiger said...

ok la lagi, nie kena time balik kelantan. jalan ke gua musang tu mana ada stop sngt... lagi azab weh....

eima said...

fuh penah sekali rasa nk pecah punci kencing seklai ngan tut sakit gile... seksa ... time tu my enpanjang tak mo benti .. jln kg ..mana tah gemecheh ke hape ke .. lupa dr bera time tu ...huhu

bunga_rose said...

cikmot:
haaaaaaaaaaaa kantoiiii!!!!! gaagagagag akak lagggiiiiiii lawak kihkih.. boleh ke kelubung dalam kain batik pastu shishi khikhihkihhki... tapi klu dah hazabb sanggup je kan kak hihihii

bunga_rose said...

Imaan09:
haahahaha...lawak kan tapi betol woh, seksanya hanya orang yang pernah kena je tau hihihihi

bunga_rose said...

white tiger:
dah tu klu ko rasa nak terkucil camne??? tahan jeke? kencing ok lagi, berak camne?????????? haaaaaaa kihkhkih

bunga_rose said...

eima:
apsal panjang takmo benti weh? risau jadi apa-apa ek???

wei betol weiii mmg sakit tmpt tut tu tak payah cakap laaa rasa cam nak pecah wehhhh hahahahah

deelira@deeliraz said...

hahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhaahhahaha

kesian!.. jgn jadik kat aku dah :P