Jom klik

kENgkaWAn

Monday, April 8, 2013

Houses Lighting, Bandar Puchong Utama

Sabtu lepas ajak hubby gi cari kipas dinding kat Houses Lighting Puchong sana. Search kat internet rata-rata cakap kedai tu terpaling murah, so nak gak tengok camne kedai tu kan.

Dari rumah sebok la godek gps kat hp nak cari jalan nak ke kedai tu. Kitorang bukan biasa pun jalan kat Puchong. Cuba cari melalui alamat dia tak boleh, then nasib baik aku pernah jumpa satu blog ni (sori tak ingat blog mana utk link) dia kasik koordinat kedai ni. Terima kasih banyak-banyak yer sebab koordinat tu kami selamat sampai tanpa sesat yey!! Bawah ni aku kasik alamat dengan koordinat senang kalau korang nak terjah.

No. 33 & 35, Jalan BPU6
Bandar Puchong Utama
012-2663790
Koordinat: 101.620475, 2.99019

Sampai dalam pukul 11, dekat je rupanya dengan rumah aku, tak sampai setengah jam dah sampai. Sampai sana terus tanya harga kipas dinding yang kami nak beli. Brand Panasonic & Khind bukan remote punyer masing-masing RM138. Yang remote punyer RM180. Kami nak beli untuk letak kat dapur dengan bilik tetamu je, so beli yang biasa je la.. Jimatttt hahaahah..

Tapi serius murah sebab yang ni diameter dia besar punya, aku tanya kat area Shah Alam memang tak dapat RM138, abis murah pun Rm150 kot. Aku tengok kat AEON IOI Mall pun RM180 yang biasa dan yang remote more than RM200. So berbaloi sangat pergi situ. Layanan pekerja diorang pun mesra, cepat.

Lampu-lampu kat sana usah cakap la, memang murah banyakkk sangat. Dah target barang seketul dua, bila nak buat awning nanti nak cari lampu kat situ nak pasang.. eeee bila laaa dapat durian runtuh, nak buat awning dalam rumah ni.. Sobbb sobb...

Lampu or kipas berat tak usah risau, pekerja dia akan hantar barang korang sampai selamat masuk bonet kete, tak kisah jauh dekat kete korang. Cam kitorang ari tu park kat depan kedai Ipoh Station, rileks je mamat tu angkat 2 kotak kipas tu. Layanan bagussss!!!

Sori ek, gambar kipas dan gambar lampu kat dalam tu aku tak ambil sebab bateri hp kong pagi tu... Tapi korang search je kat internet, sure melambak blog atau thread cerita pasal kedai tu. So boleh try bagi korang yang nak duduk rumah sendiri yang baru je siap ye.. Banyak gila pilihan, rambang mata. Aku tengok kedai jual lampu, kipas kat area tu malapp je, takde orang, kat Houses Lighting ni tak usah cakap la, manusia bersesak kot dalam tu... yer la kalau nak bayar pun siap amik no giliran tak ke dasat sambutan orang pada kedai ni hihihi..

Sebbaik aku dah buat review pasal kedai tu awal-awal so takde la jakun sangat kan bila dah sampai ihihih....

5 comments:

~aSHa~ said...

wah hebat ni..
mesti cikmot p sana nanti bila dia mula nak masuk rumah nanti

MRS. K said...

aku dulu pon beli kat sana. tapi better xyah beli kipas remote tu. sekejab je rosak. sabo je ler.. huhuhu

eima said...

k.sha tu dah pasti tu .... die boleh lalau ctu gak klu nk pi rumah die tu ...


wei ko beli yg brape bilah ek ... klu pi lagi cer server KDK 4/5 bilah brape harga ....

Fida Ghazi said...

Kak pidah dari dulu sampai skarang situ lah borong beli mentol, lampu & kipas. Harga murah & kualiti ok.

Imaan09 said...

penah g jugak.. memang bes.. lampunya y tantek lagi murah membuatkanku berangan.. padahal umah sendiri xde lg tu..haha