Jom klik

kENgkaWAn

Friday, April 19, 2013

Keracunan makanan

Baru lagi aku rasa ari tu diuji dengan kedua-dua anak demam.. Hari ni diuji lagi.. Hakimi keracunan makanan...

Start malam tadi, pukul 9.30 muntah sampai sekarang.. takde hentinya muntah dia. Makan sikit muntah, minum sikit muntah. Bayangkan takde apa dalam perut dia tu.. Makan nasi 1 suap dah tak nak. Aku beli bubur kat hospital, sampai basi bubur tu nak suap dia tak nak. Camne nak sihat ni..

Pulak tu dah 2 kali dia tercirit dalam seluar time tidur. Penat sangat la tu sampai tak sedar dah terberak dalam seluar. Mana taknya, balik hospital dekat pukul 3 dah, ulang alik kuar masuk tandas muntah aje lebih pada 10 kali.. Tak sampai hati tengok muka dia tahan sakit time muntah, pastu sekarang cirit pulak. So dua2 tilam queen dan single kena berak dengan dia.. Aduiii malam ni nak kena alas la tidurnya.

Pukul 12.30 tgh malam ke Klinik Bandaran, dah masuk ubat tahan muntah ikot bontot pun Kimi still muntah, so doc terus tulis surat suruh refer ke HTAR terus. Sampai HTAR terus masuk Zon Kuning, separa kritikal ek ke apa tah.

Doc cek semua nampak ok. Memang, Kimi ni kalau pergi klinik ke hospital ke, otomatik terus semua sakit hilang, dasar keturunan mama takut jumpa doktor hahaahah.. Tapi elok je kuar hospital, uwekkk.

Adeiii.. Ni ada dengan aku kat ofis, tengahari tadi balik rumah jap, bagi dia tidur, kesian kan kat ofis tak selesa nak tidur. Bukan aku tak mau amik cuti, tapi belum habis bulan 4, dah 9 hari dah amik cuti, kelayakan ikut bulan dah takde. Nak MC, klinik mana nak bagi aku MC dengan alasan nak jaga anak ni...

Nak tinggal taska lagi tak sanggup.. Yela budak-budak ramai, tak tertengok cikgu dia kat Kimi je..

Sekarang aku tengah tertanya-tanya mana punca keracunan makanan tu. Pagi semalam aku tapau nasi lemak tepi jalan kat dia, kat sekolah katanya makan bubur, balik rumah cuma minum susu 2 botol, pastu terus kami siap-siap nak kuar gi beli Burger Abang Burn yang mana dia tak sentuh pun burger tu sebab takut muntah..

So makanan mana yang buat dia sakit tu ek???

3 comments:

Kella said...

semoga cepat sembuh..
take care.. =)

Ratu Hatiku said...

siannya, bubur kot. Semoga cpt sembuh ya...

eima said...

cukup la pengalaman aku sekali dulu fahim warded dulu semoga kimi cepat sembuh .. ni kena pakai pampers ...