Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, May 16, 2013

Makan, makan, makaaaannnnnn!!!!!

Awas ini entry mamam!!!

BURGER BAKAR ABANG BURN 
Seksyen 13 Shah Alam
 
Supremo Cheesy Chicken + 1 Beef Patty  =RM18
 Tujuan utama nak rasa meatball, tapi dah habis dah padahal baru pukul 9. Burger dia boleh tahan sedap, aku suka ayam sebab memang daging ayam semata bukan cam burger ayam yang dah diproses yang jual kat pasaraya tu. Sedappppp!!! Patty daging kureng.. muak sikit, mungkin sebab aku tak berapa suka daging kot. Tapi overall sedap laa..




NASI KUKUS AYAM BEREMPAH
Palma Cafe Malaysian Bistro, SACC

 No bos belanja semua staff. Memang setiap hari Khamis seminggu sebelum gaji, bos isytiharkan hari belanja staff, so pilih la ko nak makan apa sebab duit aku yang pegang. Ingat nak pesan Kenny Roger Roaster, sekali cawangan kat Alam Sentral tutup!! Masa ni laa ko nak tutup pun kan!!!!

Rasa nasi ni? Errr tak kena la kat tekak aku.. Nasi lembik, ayam ok sedap tapi kuah spoil. Nasi kukus ni yang penting tang kuah kari dia. Kari dia nak kata cair, pekat. Tapi takde rasa kari yang umphhh!!!! So terbantut selera aku taooo!!



CHICKEN CHOP HOMEMADE


Semestinya masak sendiri kat rumah lebih menguntungkan dari makan kat luar kan. So sebab tekak hubbby teringin nak western, aku buat la chicken chop, tapi dengan suntikan elemen melayu gitu hahahaahah boleh???

Ayam cam biasa perap dengan rempah ratus, then salut telor, salut je tepung segera hahaahaha dasar pemalas, pastu goreng!!!!

Sawi jepun ek tu? Aku rebus kejap je bagi lembut layu skit2, jadik la sebagai sumber errr sayur sumber apa ek?? Apsal tiba-tiba aku blank?? Kentang pun goreng guna balance tepung dengan rempah ratus ayam tu ngeeeeee tu pasal warna lain skitttt!!!! Ecehhh cober tergoreng hangit skit ahhahaha...

Portion for him
 For me, harus ada nasi.. Kalau tak camne nak suap Eqal. Mamat tu mana kenyang takata ratah-ratah ayam je...

For Kimi yang tak habis-habis dengan kicap!!!


AYAM MASAK ERRRR BAKAR RASANYA NI

Tapi warna tak semanggah cam bakar kan?? Sebab aku tak bakar sampai kering..

Nak kuah kata kauu!!!! Resepi cam biasa aku campak-campak gak janji ada rasa dan sihat sebab tak guna minyak ngeee!!!!


Dah upload gambar-gambar makan terus rasa lapo.. Ermnn nak masak ape ekk petang ni???? Sambung puasa laa esok!

7 comments:

cik imperfect said...

baca entri nie terus rasa lapaa .. adei .. :D

deelira@deeliraz said...

aku puasa la oii.. adeh.. hari lain xmo up entry makanan..

dah skrg aku rasa nak berbuka dgn burger bakar abg burn..X KIRA..

camne tu?

MRS. K said...

weh.. aku ngidam cikencop homemade hang ni.. meh buat utk aku.. :b

bunga_rose said...

cik imperfect:
lapa ke hiihhi.. sila singgah mana-mana kedai order makan sekarang ok hahahah

deelira:
muahahaahah.. aku mmg jaki kat ko sbb tu upload gambo makan hahahah

meh dtg sh alam, aku bawak ko gi kedai bege ni, pastu ko lanje aku aci tak??? haahahah

MRS.K:
makyonggg jgn laaa.. resepi cecampak je tu.. malu aku nak bagi ko rasa haahahah

Myra Jay said...

Pergghhhh, bikin terliur especially beger tu :D

:: Cik Viva :: said...

psstt.. saya hantu burger...

eima said...

2 beli 2 masak ... perggghhh western tu aku msk yg melayu cincai pun mls.....huhu