Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, June 6, 2013

Pot luck for today babehhh!!!

Sobat aku, Kashah jemput aku join pot luck yang dia dan staff dia buat hari ni. Dia bagitau aku awal la, 2,3 hari sebelum majlis. So takkan la nak gi majlis orang tak bawak buah tangan kan, so semalam aku decided buat kek batik.

Elok dah aku buat 1 tray, sekali pagi tadi boleh pulak terjaga pukul 7pagi.. Masa tu la ko nak mandi, pastu nak mandikan kedua-dua anak, nak siapkan lagi, masa tu la ko nak iron tudung, sebbaik 2 hari sebelum tu aku dah iron siap-siap seluar, kemeja hubby dan kurung pahang tuk aku. Cuma tudung je la bajet nak iron pagi.. konon set jam kol 6 kan. Tak terjaga..

Memang kelam kabut kami laki bini. Sebbaik hubby tolong siapkan si adik, Kimi pagi-pagi memang mood ke laut, tak mau orang lain, wajib aku siapkan dia dari A to Z, kalau tak siap dia mengamuk.

So, pagi tu gak nak potong kek batik tu. Memang tak dan la, masa nak potong tu dah pukul 7.25. Kek batik kan keras, nak nangis aku potong huuhuhuhu... So tak leh nak potong banyak, nak bawak tray cam malu weh hahaahah so dapat separuh dulang je.

Sekai sampai ofis, si Kashah cakap jemputan 20 orang. Haaaa... aku bajet dalam 10 orang so ngam-ngam la kek tu dapat rasa sorang skit.. Huhuhu.. sorry la sobat.. memang tak dan. Terus cakap kat dia tak payah letak, orang dah balik baru korang-korang, yang bukan tetamu la yang makan huhuhuhu.. Sebab kalau letak dah macam tak ikhlas nampak, sikit bona huuhuhu...

Tapi tengahari tadi pegi, eh dia letak gak.. Sebbaik la banyak bebeno makanan, so takde la nampak kek aku tu sikit, just nice la boleh orang merasa huhuhuhu... *tapi paling suka orang puji cakap sedap uhukuhukk terbatuk lak kikikik*.

Banyak menu, antaranya, nasi goreng errr aku rasa nasi goreng cina kot, sebab putih, ayam bakar, macaroni bentuk siput goreng kot, aku tak kenal spesis makaroni ni hahaha.. Roti jala, kek baskin robbin hukhuk dasattt, puding jagung, puding laici, dan gak buah-buahan.

Ni yang aku amik tuk makan kat pinggan aku..
Roti jala by Kashah
 Sedap roti jala ni, pandai makcik ni menjala.. Kashah tempah je, 1kg tepung dapat dalam 100 roll sekali dengan kuah RM40, murah la kan? Isi dalam kari pun banyak.. Sapa dok Shah Alam boleh la nak tempah, katanya kuih muih pun dia pandai buat.. Sila-sila...

Nasi goreng by kak Suzie dengan ayam bakar by kak Yanti
 Ayam aku amik skit je, takat nak rasa.. nasi pun.. Perut dah kenyang balun pulut kuning kol 10.30pagi, lapooo wehhhh!!!!

Haaa ni macaroni cam siput yang aku cakap tadi.. Sedapp.. tak kedekut bahan... Ni Puan DPP buat..

Buahan tempatan
 Manis wa cakap luuuu.. setapppp!!!!

Puding jagung, puding laici dan kuih yang aku pun tak tau ape ke nama
Mana kek batik aku? Hhahaha.. dah aku tukang buat, takkan aku nak amik gak kot tuk makan.. So takde la gambo.. Kang balik kang klu aku rajin nak potong, rasa cam kena bagi kat jenjiran kot rasa sebab sapa nak makan weh, hubby den bukan suka makan kek kek ni... Nanti la eh den ambil gamboo.

So babaiii nak wat kije skit!!!

1 comment:

Tukang Karut said...

ada tak orang buat portluck tapi bawak perut kosong je?