Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, July 31, 2013

Bila shopping dengan anak-anak je

Cuti Nuzul Quran Jumaat lepas... Nekad konon nak bawak anak-anak gi AEON Bukit Tinggi, beli baju raya...

Confident dari rumah yang anak-anak akan dengar cakap. Jiran tanya ok ke tak, aku cakap ok, cuma risaukan Kimi takut nanges, mintak yang bukan-bukan..

Sekali sampai sana.... terbalikkkkk.. Kimi sangatttttt baik, sangat mendengar kata, sangat bertoleransi dengan aku.. nak aiskrim, aku cakap beli baju dulu, lepas tu baru makan aiskrim kalau tak nanti baju kotor, dia ok.
Anak mama yang makin matang.. :)

Nak main game, aku cakap tunggu papa, sebab mama tak pandai main game, walau tarik muka, tetap dia ok...

Nak mainan, aku cakap sini mahal, nanti kita beli kat kedai lain, dia pun pasrah jugak, ok.



 Tapiiiiiiii... ini budakkkk!!!! Argghhhhhh!!!! Stress mama!!!

Dia nampak tempat mainan, terus tunjuk-tunjuk nak main situ. Aku buat tak layan, lalu jalan lain, mengamuk dia ko.. Camne nk shopping klu dia dah cam ulat beluncas dalam troli nanges.

Anak mama yang makin... aduuiiiii pening wehhhh
Ok, fine!!! bei token, bagi dia main bowling. Abang main game tembak-tembak. Dia nak main kete, aku malas nak layan, susah ok, kang adik lari kanan, dia lari kiri.. sebbaik Kimi sangat bekerjasama.. dia tak lari dari aku..

Tapi budak niiii... tak puas hati main kejap, aku letak dalam troli dia sambung nangis arghhhh!!!!!!

Bawak gi tempat mainan, belikan kete besar, dia diam kejap, pastu tolak2 kete tu kat aku, ingat dia tak nak so aku letak balik, melalak lagiiii. Rupanya nak suruh aku buka plastik dia.. Aduiii baru je nak buat taktik, bagi dia pegang je, siap shopping letak balik. Dah buka takkan tak bayar ye dok??

So main la budak berdua ni kat dalam troli sementara aku pilih baju... tapi jap je wehhhh... Abang dia turun troli, dia tak puas ati nak turun gak, aku panas ati sebab semua pun dah pandang aku lain macam.. owh, lupa nak cerita..

Ada sepasang suami isteri ni, suami suruh anak try je baju kat situ, anak perempuan, kecik lagi, tapi isteri cakap malu la dia nanti.. Aku senyum tegur la takpe, budak lagi.. Si suami senyum pastu cakap kan, tengok akak ni cakap budak lagi.. Si isteri, pandang aku jeling kooooo... Aku punye bagi senyum manis, dia boleh cebek, bagi senyuman tak iklas.. Woiiiii ingat aku nak tackle laki ko ke????

Ingat aku sorang, takde laki kat sebelah, so ingat aku janda pastu nak ngorat laki ko? Sebab masa tu aku kat sebelah laki ko sambil pilih-pilih baju, so aku nak ngorat la ek? Eeee pelis ok!!!! Kohser aku.. Laki aku lagi hensem la weiiiii... boleh tak ko senyum je kalau dah ada orang tegur, bukan aku gi ngendeng-ngendeng kat laki ko pun, jarak antara aku dengan laki ko tu boleh muat 3,4 orang lagi berdiri sambil pilih baju la weiiii...

Ok dah abis bebel, sebab memang panas hati masa tu hahahaah... Sambung, sebab stress Eqal dah mula nak lari dari tempat aku pilih baju dan bila aku letak dalam troli dia meraung, malu okeh, terus bayar baju then kuar dari tempat sesak tu..

Beli aiskrim mc D dok tepi taman tungu sampai depa abis makan.
 

Apa yang aku beli? Tu haaa baju dengan seluar Kimi.. Eqal dapat t-shirt RM6.90 je, padan muka, sapa suruh buat hal.. kan mama dah geram, takde baju raya untuk Eqal..
 Bila aku tengok balik, mainan depa sama banyak dengan baju yang aku beli.. Mainan ada 5, baju ada 4+syampo Johnson.. Tak ke sama tu?
Nyesal pegi hahahahahahha... Lain kali memang kalau nak beli baju diorang, baik aku gi sorang or berdua je dengan hubby.. Bawak anak memang aku tak boleh fikir dengan waras lagi tenang.. Mainan aje abis RM30++ okeh.. sila nanges sekarang sebab tak sampai 1 hari semua mainan dah rosak, eqal baling ke dinding.. tinggal kereta warna biru je yang molek.. Tu pun sebab aku sorok... Belon? Selamat pecah dah..

Rasa cam aku koyak duit gitu je.. huh

5 comments:

SYANI said...

Cabaran kan kalau shopping sorang dengan anak. Akak pun pernah kena.. stress gile.. Last2 sampai sekarang akak takkan gi shopping kalau takde orang dewasa lain untuk tolong tengok budak2... Paling stress kalau nak kena pi toilet.. Hasbis kena angkut semua masuk jamban..

bunga_rose said...

saya pakaikan kimi pampers siap2 hahahaha... punya malas nak bawak pegi toilet ;)

mRs.aiRmaN haViT said...

sgt mencabar keimanan

deelira@deeliraz said...

hm.. aku cuba bayangkan camne nnt kalau satu hari aku bawak anak aku yg bertiga tu soping sorang2 tanpa apak mereka.. hehe..

#bolehbertukarjadisingakut

eima said...

rela dok rumah diam2 kot ..mls nk bw keta mls nk cari parking dlm keadaan sesak huhuhu /...jg anak tu ok lagi kot sbb budak ber2 tu jrg buat onar ....