Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, July 9, 2013

Famous Thai, Plaza Masalam, Shah Alam

Holaaaa!!!! Happy je mesti berhola holi cikebum cikebum kan haahahaha...

Harusla happy uolsz sebab dah kenyang tahap tenuk tersadai ditepian pantai kekdahnya. Semua benda taram, maunya perut tak sendat kannn!! Macamkan esok puasa sampai tak boleh makan langsung.. hiihihhi

Tak la, makan banyak sebab rasanya aku memang tak masuk dah restoren tu.. sedap memang sedap, tapi mahal, nak masuk kena tengok poket dulu haahahah..

Macam biasa, tak dapat nak ambil gambar dan ahli rombongan semua malu nak bergambar sebab, segan dengan bos dan suaminya hihiihhi.. Tapi klu hp aku ok, aku amik je kot gambar, semua makanan punya gila menggiurkan presentation dia.. Setanding la dengan rasa.

Oleh kerna tak nak hampakan korang, aku kidnp la gambar dari website Famous Thai   tu sendiri. Ni antara menu yang kami ambil eh, yang bos pilih sebab kami tak tau nak pilih ape ngeeee...

Tom yam prawns
 Pehhh sedap tomyam dia.. Pedas, tapi pedas yang sedap la. Cukup rasa bagi aku.. Nak tambah udang lagi, tapi dok cedok lauk lain depan mata dulu, sedar-sedar abis dah udang huhuhuhu... Recommended!!!

Fresh Beef Fried with Ginger Spring Onion
 Yang ni, spring onion dia sedap! Hahahhaah... aku rasa 2 keping je, tak leh nak makan sebab daging dia liat skit la bagi aku..

Beancurd Broccoli Mushroom
 Sedappppp!!!! Semua pun rasa segar. mushroom segar, brokoli segar yang 1 lagi tu tauhu lembut tu kan? Errr ntah, aku rasa laa.. Tapi sedap!!!!!!!! Recommended!!!

Mango Fish in Thai Style
Tak lawa pulak aku tengok gambar, tak boleh nak besar, jadi pecah camni haihhh!!! Tapi, pehhhh sedap okeh ini ikan.. Sape suka kerabu mangga memang ni la pilihan tepat korang!!!!! Tapi tadi bos pilih ikan kerapu, kalau ikan siakap lagi sedap kot sebab klu nak ratah dia lembut lagi tetulang dia.. Kepala dia pun kecik senang nak ratah.. Aku makan ekor dia selambak je dengan tangan.. Gila nak guna sudu garfu? Mau melompat ekor ikan tu kang hahaahahah...

Tapi serius, memang sedap ni..So recommended!!!!!


Pandan Leaf Chicken
 Yang ni pun sedap jugak.. Masak dengan pandan, tapi aku lupa nak try cicah ayam ni dengan sos dia.. Mungkin kalau cicah dengan sos, dia lagi sedap kot kan.. Tapi ok je kalau korang nak cuba, lembut ayamnya, sedap diratah atau makan dengan nasi.


Pelbagai dessert
Yang kami ambil,
Custard Pumpkin - pilihan bos, dan aku rasa gak, sedap!!!!
Thai Style SaguGula Melaka - aku & suami bos pilih... errrr rasa cam cendol, tapi dia letak sagu.. mati-mati aku ingat desert yang cam sagu + santan + air manisan.. ni dia buat campur ais cam cendol la rasa dia..
Tab Tim Krob- puan amik ... errrrrrr  ada potongan buah mango dengan  apa tah tapi rasa cam sengkuang, warnanye merah..
Chendol Durian - 4 orang yang lain ambil ni.. adeiiii aku rasa, rasa cam nak pitam hahaahahah... tak suka sebab durian tu dia buat cam pes cair camtu pastu letak dalam tu... tak kena tekak.. office mate aku cakap, jenuh nak perabih hahaahah..

Niat hati nak amik mango + stick rice, tapi baru lepas makan nasi kang tak leh masuk lak kenyang.. tapi lepas dah order baru perasan, ada Steam Tapioca.. aku suka ubi kayuuuuu huwaaaaa... takpela.. beli jela sendiri pastu rebus, bukan susah pun kannn hahaahahh


Ok so apa lagi korang tunggu? Cepat-cepat gi makan kat restoren ni yerrrr...

Maceh bosss belanja we olsz!! Lepas raya ni kita cari tempat lain lak ekkk!!!

Total makan? Jeling-jeling je resit tadi.. rasanya dalam RM400+ rasanya untuk 8 orang makan... Errr tak tau la murah ke mahal bagi bos aku.. bagi aku, pehhhhhh mahal tuuuuuuu sebbaik dibelanjai haahahaahaahah

6 comments:

J.Syazwana said...

kalau untuk 8 orang stended kot. hahaha

tapi nampak sedap gilerrrrrrrrr semua best giler lagi2 orang belanje kan. wuwuwuwu

harus terjah ni. hihihi

eima said...

hmmm aku kompom tak masuk kot . tak brani aku masuk kedai mahai2 gitu

mRs.aiRmaN haViT said...

untong laaa...ahaks..!! fuh, lama tak hupdate blog..

Tukang Karut said...

cis!!! Kenapa aku baca di pagi puasa yang hening ni...

bunga_rose said...

J. Syazwana:
standard ek.. hihihihi... tak penah kuar duit sendiri kat kedai mahal2 ni so tak tau mahal ke murah

tapi sila la terjah ye..

eima:
hhaaahahah... kan, sekali ada 11 je dlm wallet, harga makanan 200, camne tu kikkikiki

mrs. airman:
oiiittt windu kat kamuuu

tk:
ahahahahah... sila tahan nafsu makan

Kesuma Angsana said...

nampak sedap tu !