Jom klik

kENgkaWAn

Monday, July 15, 2013

Semalam

Kemengantukan!!!!!! Lambatnya nak tunggu pukul 1.. Aku nak tido!!!!!! Tak cukup tido la weh... badan penat, baru balik kampung kan...

Alhamdulillah, semua yang aku hajat nak makan kat kampung, aku dapat, siap dapat extra menu, ketam fresh ayah baru dapat dari bubu dia pasang kat laut tu, setalam ko.. Isk, bila la aku nak dapat upload semua gambar-gambar.. malasnya nak pergi beli memory kad wehhhh...

Asam gupa dapat, bubur lambuk pun dapat, gulai ayam pencen air tangan mak pun dapat.. pehhh sedapppp!!!! Memang terbaik!!!

Hajat anak nak mandi pantai pun kesampaian walaupun masa tu tenghari rembang.. Alang-alang tengok ayah naikkan ikan tepi pantai, anak-anak pun dah basah seluar sebab sama naik masuk dalam laut nak tengok ikan, so bagi jela green light dia nak mandi..

Dan yang bestnya akhirnya setelah 9 tahun dok ulang alik baik dari Shah Alam/ KL ke Kuantan baru la semalam aku berani bawa kereta dari Hentian  Temerloh sampai highway KESAS. Bangga dengan diri sendiri.. Tu pun sebab hubby mengantuk sangat. Aku ambil alih je jadi drebar tak sampai 10 minit, dia dah padam dah macam biasa..

Eqal je yang teman aku bawak kereta, kemain suka dia bila aku dok lap kona, lap eceh macam drift la bunyi ye.. Kan kat Karak dengan Bentong tu jalan dia, peh berlekok-lekok.. Dia ingat dia main ape gamaknya bila badan di ke kiri ke kanan tiap kali kat selekoh... errr ye, aku bawak laju, sebab tu tak sampai sejam dah sampai tol Gombak hihihihi...

Tapi, sampai kat KESAS, kejutkan hubby, perut aku sakit mencucuk sangat, makan macam-macam sangat kat kampung, kan dah sakit huhuu.. Kaki aku pun masa tu dah cam nak krem, padahal takde la jem pun perjalanan balik tu. Memang ajaib bila tengok MRR2 lengang pada pukul 2 petang di hari Ahad ihhihihi... So hubby take over balik drive sampai la ke rumah..

Ada gak singgah tesco semalam nak tengok pampers anak, murah ke tak.. Aku tak turun, tunggu hubby dalam kereta je. Tak sampai 10 minit, tengok hubby datang lenggang kangkung.. Aku ada mintak belikan ayam untuk masak minggu ni, dia kata tak berbaloi beli 1 barang sebab ramai gila umat kat dalam tesco. Beratur panjang melebihi garisan biru, siap 1 kaunter ada 3,4 orang sebab nak bagi cepat masuk barang dalam plastik. Huhuhuh.. apsal ramai bebeno orang beli keperluan semalam ni? Ada ura-ura barang nak naik pulak ke wei??

Lastly pegi Giant Kemuning je, hubby cakap lengang, santai sikit nak beli barang. Ayam pun still ok harganya RM7 sekilo, ok la tu kan.. Sebab aku tengok berita malam tadi, harga ayam naik sampai RM8-9 sekilo.. Gilee laaaaa...


5 comments:

MRS. K said...

bestkan dapat makan hasil laut fresh2

eMMe said...

Salam Ramadhan Rose.. Terima kasih singgah blog saya... best juga baca cite kat blog awak, saya folow ya!

eima said...

seklai pun laki aku tek penah bg aku bw keta klu die ade ... klu die ngantuk aku sekali tido ...hahhaha

syoknye dpt mkn mende fav ko kan ... tak merasa lagi aku mkn bubur lambuk kena tgu dekat2 nk raya la jwbnye ...

lurun namzar said...

a'a, ayam semakin mahal skrg nie. sekilo dh rm9.

Kesuma Angsana said...

ada juga cerita ayam yer. KA hangin satu badan beli ayam percik kat param yang cinonet dgn rega RM 10 seketui !