Jom klik

kENgkaWAn

Monday, February 10, 2014

Ragam Gunting Rambut

Semalam pagi-pagi dah dapat call dari mummy Kimi bagitau anak jiran kami masa duduk kat kuarters JKR ari tu meninggal. Aku agak rapat dengan akak tu sebab selain dia pengasuh pertama Kimi, rumah kami betul betul bersebelahan.

Ada aku print kenyataan akhbar pasal anak dia

Sedih sangat sebab dia ada 3 anak, 2 lelaki dan 1 je perempuan. Dan yang meninggal ni pulak perempuan. Kitorang sampai semalam jenazah dah selamat dikebumikan. So ikot akak tu balik rumah jap, dengar cerita sebenar kejadian then balik.

Sebelum tu singgah Restoren cina Muslim, ape ek Mohd Chan ek ke ape ntah. First time makan kat kedai cina muslim, so canggung na order apa hahah.. Aku order nasi goreng seafood, tak pedas langsung tapi nasi dia banyak. RM8.90. Gambar idok la ambil sebab gi makan dengan mummy dan daddy Kimi. Makanan pun diorang yang belanja. Hihih.. alhamdulillah, murah rezeki. Dan moge rezeki diorang pun dimurahkan Allah..

Eh ada 1 gambar, Kimi yang snap ihii..

Balik tu terus singgah Econsave sebab nak beli coolblog. Weiii cuaca gila panas semalam, kami berempat memang rasa cam ape dah menggelupur panas. So singgah Econsave kasik sejuk badan. Terus buat keputusan potong rambut anak-anak kat situ gak.

Kimi sebelum, semasa dan selepas. 




Dan ni pulak Eqal, sebelum, semasa dan selepas.




Payah nak amik gambar anak-anak sekarang. Bila Kimi sedia, Eqal tak mau begambor, bila Eqal sedia, Kimi pulak tak mau begambo..

Mama je yang sentiasa sedia begambau haahahah..


3 comments:

eima said...

mudahan si kecil tu tenang di sana ...


lama tak tgk anak2 hang dah besar dah diorg

iffa rosleefa said...

wehooo...nk jd pren blh?? tp ai x tau camne nk jd pren ngan u hihihi

Norma NML said...

Comelnya..:-)

Salam kenal

Jika sudi jom singgah blog akak ;-)

http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/