Jom klik

kENgkaWAn

Monday, March 10, 2014

Sukan ofis aku yang haiiishhhh

Lamanya tak post sesuatu kat sini.. rindu, tapi malas.. hahaahah.. Sejak terjebak dengan cite korea ni, terlalu asyik dengan cerita je sampai lupakan blog kesayangan ni.

Sabtu baru-baru ni ada sukan ofis, buat kat UiTM. Ada 4 acara, bola tampar, bola jaring, futsal dan tarik tali. Aku sebab suka sangat dan rindu sangat nak main bola jaring, aku sukarela daftar nama untuk main bola jaring untuk pasukan rumah aku laa..

Latihan setiap Isnin dengan Selasa aku tak pernah miss, kecuali sekali hari Selasa sebab aku EL bawak anak gi HTAR. Latihan pun takde la bagus-bagus sangat, sebab selalu janji mula pukul 5.30, kadang aku tunggu sampai pukul 6, baru ada orang turun, sakitnya hati...

Malas cite banyak, cite pasal netball jelaa.. Team aku alhamdulillah, best, sporting and supporting each other. Ada sesetengah team eager gila nak menang sampai masam-masam muka, terjerit sana sini. Ada yang aku ter'body contact' aku mintak maaf dia buat tak tau, siap jeling. Jawatan je beso, tapi takde semangat kesukanan langsung. Mintak maaf 2 kali tak bersambut, mampus aku tak layan dah. Sebab sakit hati.. Sedang nabi pun maafkan umat, apa salahnya ko cakap, takpe dan senyum.

Body contact, takde pun sampai bola jatuh, or ko jatuh punn.. Aku yang jatuh dekat 5 kali ke lebih ni pun orang mintak maaf or tak mintak maaf still relaks, leh senyum lagi.. Apeee la main tanpa semangat kesukanan.. Ko nak menang macamkan hadiah nombor satu tu emas or wang tunai.. Tapaweee je kottt hadiah weh.. Aduiiii....

Malas nak bebel pasal sukan lagi... Aku rasa karnival sukan terbaik ofis, still ofis lama kitorang. Main sangat enjoy dan kekeluargaan.. aaaa rindunyeeee kat ofis lamaaaaaaa....

Tengok gambar jelaa...







Dapat 2 baju... Masa yang tudung itam tu untuk perbarisan... Tapi tak menang pun... menang meeting untuk practice je bak kata rumah pasukan lain, cettt!!

Baju dengan tudung ijo tu pulak khas tuk main netball. Best baju tu, selesa.. Bayar pun Rm10 je untuk makan, baju free so ok laa...

Aku happy pun time sukan ni sebab ada kawan-kawan yang sama mereng otak dengan aku.. Orang sebok gi tengok pengetua kami jadi juri untuk tarik tali, kami dok terbaring kat rumput tak sedar diri bergambo hahaahahah...

Next sukan ada lagi untuk outdoor dan tradisional. Ada harapan untuk aku tak join, sebab ko tengok jela ni ha hadiah aku dapat untuk tempat ke 3 netball...


Tak baloi weiii untuk penat lelah aku.. Sumpah kata... sebbaik sukan bagus untuk kesihatan badan je... Kalau tak mau meroyan aku tengok hadiah hadoiiii...

Apa? Oooo nak tau hadiah untuk tempat ke dua dan pertama? Hahahaahh.. aku gelak dulu laa.. no dua dapat laaa tupperware tapi bukan jenama tupperware tu dengan bekas air.. No 1 aku tak perasan ada bekas ape, tapi still bekas makan tu laa cuma lebih skit kuanttiti dari no 2 kikikiki....

Last dah weh join.. penat badan je, pastu sakit punggung sebab jatuh time main netball banyak kali, asik kena rempuh dengan orang, mementang aku kenit, cetttt.. Tangan dengan kaki sampai hari ni still tak leh angkat berat or jalan laju..

Bertabahlah untuk 2 hari lagi... pastu bos takde gi seminar 3 hari , yeayyy boley enjoiceeee!!!!!!!

No comments: