Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, May 6, 2014

Throw back: Outing budak rumah 2004

Masa balik kampung 2 minggu lepas, masa tengah tunggu hubby dengan abang chik aku repair timing kereta, aku belek album-album lama kat rumah mak.

Kebetulan masa tu aku baru je buat group what's app dengan bebudak rumah lama.. Kawan-kawan yang dari mula kami merantau ke KL sampai la masing-masing dah selamat bernikoh ihhihihi...

So terus la snap guna hp aku je, hantar kat group tu... Rindu weh....

Gambar bawah ni masa bulan 12 tahun 2004... Baru 6 bulan kerja kat KL... Masa ni first time celebrate birthday reramai kat Marry Brown kat Zoo Negara... Kebetulan kami berempat, sama-sama lahir dalam bulan Disember..

Aku 9 Dec, Kashah 12 Dec, Qiela 26 Dec & Wani 28 Dec dan semuanya tahun 1984 hihihihi... Sweet 20th years time ni sebab tu memasing sweet bebeno.. muka suci je kikikiki...

Dari Kiri: Qiela, Aku, Zue (atas) Wani & Kashah,












































 


 Kitorang dulu masa memmula datang KL, duduk kt Dato' Keramat.. eh taman ke Kg Keramat ek eh ape ek nama tempat tu? Hahaahhah... lupe pulak aku...

Ni gambar kenangan pepagi buta nak gerak gi kerja... 
Dari kiri: Aku, Zue, Kashah (3 sahabat yang takbleh berpisah dari zaman poli hahaahah) Along Fauzana, Qiela & Kak Nurul
Sadis dulu masa duduk kat Keramat.. Nama je duduk pangsapuri, selesa memang selesa sangat, jiran baik, fasiliti pun ok. Yang tak ok, jauh dari LRT. Kitorang menapak ke LRT dekat 30 minit gak la jalan kaki turun naik bukit, lalu ikot jalan perumahan orang-orang kaya..

Macam-macam suka duka dalam perjalanan nak gi kerja, ada yang kena ambil kesempatan dengan mat dadah, ada yang kena kejar anjing, ada yang ngorat, ada yang memerhati.. Oiiii takut weiiii... Belum lagi cerita dari LRT Masjid Jamek ke JKR tu kami kena jalan kaki lagi 15-20 minit gak sebab tak berbaloi nak naik bas or teksi ke JKR. Kena kejar dengan orang gila, dengan anjing, sambil takut-takut pegang beg takutkan peragut..

Pengalaman yang sangat mendewasakan... Tapi sebab jalan kaki jauh camtu la berat aku dari 50+ jadik 40+ kikikikki... tang turun berat badan tu aku memang suke... ngeeee....

Lepas fikir masa-masak, kitorang ambil keputusan pindah Taman Melati.. Alhamdulillah, LRT doket ajo dengan ghumah eh.. Cumo bayo tambang lobih laie laaa... Tapi takpo, sobab 1st terminal so boleh duduk, tak ponek bodiri.. Eh apsal aku cakap ke arah nogori ni hahahah...

Owh, masa kat Taman Melati, Maz ni join kitorang, masa tu dia takde rumah nak duduk, so sementara dapat rumah lain, dia tumpang dulu... Dan Zue pun tak lama kat sini, dia mintak tukar, sebab dah kawin dengan Pok Die kan...

So ni gambar 1st outing kami beramai-ramai.. Minah kampung terjah Zoo kekdahnye hihiihi...

Dari Kiri: Zue, Aku, Kashah, Wani, Maz, Qiela & Kok Nurul
 Sukanya masa ni, kurusssssssss semuanya hihihihihi....

Dari Kiri: Kok Nurul, Kash, Qiela, Zue, Aku, Maz & One-ney (ejaan nama glemer dia masa tu kikik)
 Sekarang dah 10 tahun berlalu weh...

Kak Nurul dah 2 anak.. Kashah pun 2, sepasang pulak tu, Qiela sorang, Zue dah 3, Maz errrr... berapa ek anak ko maz? Hihihi.. & Wani.. masih honeymoon hihihhihi.. Aku doakan ko cecepat dapat cahayamata yer One-ney..

Aku sayang korang sampai bila-bila... Moga kita kekal sebagai sahabat selamanya... persahabatan yang dah macam adik beradik, susah senang semua kita rasa, kita sama-sama tempuh weh... Sayang korang ketat-ketat...

Jom reunion!!! Hihihi...

3 comments:

eima said...

wahhh korang masih kontek ek ... aku harapkan kat blog ni jela ... tu pun 2-3 org je ....hahaha
lg pun aku mana ade kawan rapat pun kat poli... sape nk kawan ngan aku .. hahahhah minah senget gile bersosial kan ... hahahhaha

Tukang Karut said...

kawe pun dok taman melati gok dolu...

bunga_rose said...

kitorang still keep in touch manja.. rapat kot kitorang ni dulu uhuhhuhu..

haah, masa kat poli, ko tak bercampur sgt dgn orang kan, aku perasan ko pun sbb asik nampk ko dating dgn pakwe ko haahahah..