Jom klik

kENgkaWAn

Friday, July 11, 2014

Balik kampong oiii

Nak balik kampung... nak balik kampung... nak balik kampung weeeeeee.. sonokk!!!!!

Esok lepas Subuh nak gerak ke Kuantan.. Lamanya rasa tak balik Pahang.. rindunya hati tidak terkiraaaaa hikhik...

Ape nak cite ek.. ermnn ermnn ermnnn... tadi gi shopping baju raya untuk mak dengan ayah.. mula ingat nak beli baju melayu or kurta aje untuk ayah sebab ayah tak pakai 1 set.. dia tak suka pakai seluar.. tapi sebab aku tengok baju aje pun dah mahal sampai RM45, baik aku beli sepasang je. Kat The Store ada buat sale RM39 je sepasang wei, siap dengan butang.. lawa lak tu.. aku amik warna itam.. Ok la kot.. ayah pakai baju melayu pun time gi semayang kat masjid je.. tu pun kadang dia sarung jubah je.. Takde makna dia nak pakai baju melayu lawa-lawa sangat.. Huhuhu..

Mak aku dah terbeli jubah warna ungu.. Ni balik ni nak singgah giant jap.. tengok kedai-kedai sekeliling tu kot-kot ada jual jubah menarik warna hitam..

Ape lagi nak cerita ek..Kasut pun ada sale tadi.. omey.. so dapat la sepasang kasut raya.. baju raya takde lagi.. Bila tah nak beli.. takde roh lagi untuk baju sendiri.. baju hb aku beli kat Jakel.. Rm89 dapat baju melayu sepasang, sampin yg comel dengan butang baju melayu aku mana pahhhhh hahhaah..

Korang balik kampung tak? Kalau balik, hati-hati memandu kereta dan aku doakan korang selamata sampai ke kampung halaman dan patah balik ke rumah sendiri.. Doakan aku sama ye..

Eeee tasabaaa nak makan lompat tikam, asam gupa, nasi dagang, kole kacang waaaaa.. ok stop, dah telan air liur.. Makkkk esok masak ayam kampung gulai yeeeeee hikhik

1 comment:

eima said...

kami blk time ry la...haha