Jom klik

kENgkaWAn

Monday, July 7, 2014

I'm back.. and hopefully "istiqomah"...

Hai korang.. bertemu lagi kita di segmen sembang sembang 0... Hahahaha... tah ape-ape intro.. Lama tak update blog weh.. Takde roh, takde semangat sampai nak mula berblog balik rasa cam sesuatu gitu...

Korang puasa tak hari ni? Puasa? Bagus.... Aku rasa aku boleh puasa penuh tahun ni sebab mungkin bulan mengambang tu tak muncul dalam bulan puasa.. Aip aip!!! Bukan... pandai je korang nak teka aku berbadan 2, mengandungi baby.. No no.. mengandung tu betul la.. tapi mengandungi lemak kikkkiki..

Tahun ni alhamdulillah.. berjaya gak aku siapkan langsir untuk sliding door tu ha.. Sehari suntuk nak siapkan langsir tu. Padahal design yang paling simple, standard yang jual kat kedai tu.. Tapi harga paling murah aku tengok RM129.00. Uittttt mahal bagi aku..

So bila tengok nagoya buat potongan harga untuk kain langsir... Terus aku bersemangat nak jahit sendiri. 1 meter baru RM5, kali dengan 10meter baru RM50 aku berhabis. Benang beli 2 ketul baru RM1 lebih.. tak ingat berapa posen dah benang hikhik..

Aku guna mesin jahit adik ipar aku je.. Minggu lepas balik kan.. Tapi semalam tengok kat Lazada ada diskaun harga RM400++ dapat Rm63 je. Harus laa terkinja-kinja nak. Aku bagi duit kat adik ipar aku je suruh dia belikan. Dia ada Maybank 2u so senang transfer je. Aku punye CIMB click dah lupa password, pastu malas nak gi buat balik.. boleh? Hahahaha...

Gambar itu langsir ek.. Belum gantung la.. Lagipun aku nak tunggu mesin jahit aku sampai.. nak buat ape ek nama.. yang transparent or corak-corak punye langsir.. Dashatnye aku tak tau ape nama langsir haahahah... Dah dapat mesin baru nak pergi cari kain jarang tu.. baru la santek langsir raya aku nanti.. walaupun herot berot jahitan aku haahahah...

Eh kalau nak tau, aku tak pernah pun jahit langsir or tengok camne orang potong langsir semua. Aku main tanya je kat orang kedai tu camne nak jadikan kain tu langsir. Pastu aku tengok camne langsir sedia ada kat rumah tu dijahit, pastu aku guna je imaginasi dan kreativiti aku untuk siapkan kikikiki..

So kesimpulannye.. walaupun kita takde pengalaman, tapi kalau ada minat, boleh je buat. Tinggal hasil dia cantik atau tak jela.. tapi sebab nak pakai sendiri, aku ok je kikkiki...

Nanti dah siap pasang aku tempek gambar.. Daaa korang...

4 comments:

Tukang Karut said...

jadi langsir ke langsuir????

eima said...

hebat ... aku pun beli kat nagoya jugak .. hihihi langsir raya this year ... cam besa MIL aku la buat

bunga_rose said...

uittt harus la langsir.. langsuir tu ko hahaahaha

nor hidayah mohd nor said...

Wahhh murahnya, dari RM400++ jadi RM63 je? Nanti buat post taw. nak tengok. Hehehe